pátek 18. října 2013

Svatomartinské koláče

Znáte ten pocit, kdy procházíte obchodem a začnou se před vámi vynořovat báječné potraviny, které prostě musíte koupit a něco s nimi v kuchyni vykouzlit? Tak přesně toto se mi stalo při poslední návštěvě mého oblíbeného obchodu, kdy mi do oka vpadl vážený tvaroh. Už na první pohled jsem tušila, že půjde opravdu o luxusní záležitost a tak jsem si na zkoušku koupila...
Doma jsem skákala slastí do vzduchu, neboť tak delikátní tvaroh jsem ještě nejedla... Opravdu... tak krásně tučný, lahodný, krémový.... No nedalo se nic dělat a musela jsem se pustit do koláčů. A jelikož se blíží svatý Martin, rozhodla jsem se upéct právě svatomartinské ... ;)

Na 10 koláčků:
Kynuté těsto: 250g hladké mouky, špetka soli, 50g krupicového cukru, 1 vejce, 21g čerstvého droždí, 100 ml vlažného mléka, 90 ml rozpuštěného másla.
Maková plňka: mletý mák, povidlí (nebo švestková nutella)
Tvarohová plňka: plnotučný tvaroh, citronová kůra, vanilkový cukr, vlažné mléko na zředění
Drobenka: stejné množství rozpuštěného másla, hrubé mouky a krystalového cukru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...