Tato část bude výhradně a jen o výborném corfském jídle. 15 dnů na Corfu pro mě bylo jako ocitnout se v gurmánském ráji. Tak výborná jídla a ty chutě... Jen si na to vzpomenu a hned mám chuť na pečená rajčátka, stifado, jehněčí na tisícero způsobů, gyros, řecký salát, musaku a spoustu dalšího.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Home
▼
pátek 30. září 2011
Jak jsem si zamilovala Corfu... 1. část
A tak jsme se rozhodli, že letošní dovolenou strávíme na řeckém ostrově Corfu. Moje znalosti o tomto ostrově byli nijaké, věděla jsem jen tolik, že je to ostrov patřící Řecku. Při výběru dovolené vybíráme na základě dvou kritérií - musí tam být zelená příroda (žádné vyprahlé polopouště bez rostlin) a kamenné pláže (kvůli šnorchlování - na písku toho moc neuvidíte, a taky je tam voda průzračnější). Pátrali jsme minimálně 3 měsíce, když už nás nějaké místo zaujalo, tak nám neseděl způsob dopravy nebo stravování (chtěli jsme alespoň snídaně) nebo neseděl termín. Jsme totiž dost nároční na výběr termínu - zásadně nejezdíme v červenci a srpnu a není to kvůli penězům. Nesnáším přeplněné pláže, neúctu prodejců, menší výběr a hlavně nesnáším obrovská vedra.
pátek 23. září 2011
Bleskové kokosové bonbony
Asi tak před měsícem se na spoustě foodblogů objevily různé recepty na pralinky či jiné čokoládové i nečokoládové bonbony. Přenádherné, ale většinou dosti složité, přeci jen temperování čokolády není nic pro začátečníky.
I přesto ale existuje jeden naprosto jednoduchý recept na výborné bonbony, který budete mít hotový i zabalený do půl hodiny. Já těmito bonbony obdarovávám přátele nebo rodinu. Používám je místo bonboniéry.
I přesto ale existuje jeden naprosto jednoduchý recept na výborné bonbony, který budete mít hotový i zabalený do půl hodiny. Já těmito bonbony obdarovávám přátele nebo rodinu. Používám je místo bonboniéry.
sobota 3. září 2011
Nejlepší a nejjednodušší těsto na pizzu (podle mě)
Mám ráda pizzu, ale dlouho mi trvalo, než jsem přišla na ten správný recept na těsto, aby pizza byla podobná té z restaurací. Vyřešil to za mě manuál k domácí pekárně, kde jsem našla recept, který je úplně výborný. A navíc když budete spolupracovat s domácí pekárnou, tak Vám příprava těsta zabere půl minuty.
Zeleninový "bramborák"
1 střední cuketa
2 brambory
1 velká mrkev
1 cibulka
2 vejce
hrubá mouka dle potřeby (záleží na vodnatosti cukety, brambor)
balkánský sýr
pepř
sůl
majoránka
3 stroužky česneku
2 brambory
1 velká mrkev
1 cibulka
2 vejce
hrubá mouka dle potřeby (záleží na vodnatosti cukety, brambor)
balkánský sýr
pepř
sůl
majoránka
3 stroužky česneku