Dnes k večeři jsem se rozhodla uvařit recept z artyčoků a rajčat z kuchařky Tapas. Taky milujete artyčoky? Já velice. Akorát jsem ještě neměla odvahu pustit se do vaření s čerstvými artyčoky. Poradíte mi jak na to?
Ale nyní už k receptu :-)
Pro 4 osoby si připravte:
16 artyčokových srdíček (já použila konzervované, od firmy Horica z Makra, 800g)
2 cibule
2 stroužky česneku
4 rajčata
olej
3 lžíce sherry octa
50 ml suchého sherry
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce směsi nasekaných bylinek (bazalka, majoránka, petržel, tymián,...)
sůl
pepř
Artyčoky nakrájejte na poloviny a nechte okapat. Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli a česnekem dejte zesklovatěte na trošce oleje. Přimíchejte rajčata a duste asi 8 minut. Mezitím si smíchejte sherry ocet s sherry a olivovým olejem. Poté přimíchejte k podušeným rajčatům. Do směsi přimíchejte i bylinky. Nešetřete s nimi!
Na dno mísy rozprostřete artyčoky a ty zalijte rajčatovou směsí. Nechte 3 hodiny odležet v ledničce. Podávejte se selským chlebem.
Já osobně jsem půlku nechala marinovat a druoho půlku zapekla. Více mi chutnala pečená verze, ale obojí bylo moc dobré.
mnaaam, to musi byt skvele, ja mam articoky tiez rada, ale mam na nich alergiu, takze si ich doprajem len velmi vynimocne a vo velmi malom mnozstve :-///
OdpovědětVymazatkoukám, že jsi se do toho už pustila :-). Vypadá to mooc jedle! šikulka
OdpovědětVymazata 1 plechovka mě vyjde tak na 3 jídla, což je super :-)
OdpovědětVymazatvypadá to krásně, Emanuel Ridi ukazoval jak vykrájet čerstvý artyčok, chystám se taky zkusit, jsem zvědavá jak dopadnu
OdpovědětVymazat