Recept na tyto lasagne mám už v zásobě dlouho. Pořád jsem na něj zapomínala, ale dnes jsem se rozhodla to napravit. Stejný recept jsem před časem vkládala i na toprecepty.cz, kde sklidil obrovský úspěch.
Zaručuji, že budete zajisté spokojeni a nadšeni! Výborný recept pro někoho, kdo lasagne ještě nehledal a hledá zaručený recept! Tak hurá do toho!
Suroviny:
1 balení lasagní
Masová směs:
1 velká cibule
2 stroužky česneku
mleté maso (cca 400g), nejlepší je hovězí (lze použít i sojovou drť - pro vegetariány)
Masová směs:
1 velká cibule
2 stroužky česneku
mleté maso (cca 400g), nejlepší je hovězí (lze použít i sojovou drť - pro vegetariány)
oregáno
grilovací koření
sůl
bazalka
pepř
kečup (kvalitní! nebo protlak)
1 plechovka s loupanými rajčaty
Bešamel:
50 g másla
50 g hladké mouky
1/2 l mléka
muškátový oříšek
pepř
sůl
Tvrdý sýr na posypání
pepř
kečup (kvalitní! nebo protlak)
1 plechovka s loupanými rajčaty
Bešamel:
50 g másla
50 g hladké mouky
1/2 l mléka
muškátový oříšek
pepř
sůl
Tvrdý sýr na posypání
Postup:
Připravíme si masovou směs: osmažíme na jemno nakrájenou
cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté
maso a necháme je zatáhnout. Poté maso okořeníme, přidáme kečup.
Kořeníme hodně, jde o to dosáhnout výrazné chuti koření. Smažíme dokud
maso není hotové. Pak přidáme plechovku s rajčaty, krátce povaříme,
případně dochutíme.
Bešamel:
Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako puding).
Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem. Položíme vrstvu lasagní, na to navrstvíme část masové směsi a bešamelu, poté opět těstoviny a postup opakujeme dokud máme suroviny. Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme při 180°C asi 45 minut.
Dobrou chuť.
Bešamel:
Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako puding).
Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem. Položíme vrstvu lasagní, na to navrstvíme část masové směsi a bešamelu, poté opět těstoviny a postup opakujeme dokud máme suroviny. Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme při 180°C asi 45 minut.
Dobrou chuť.
tak něco podobného jsem dělala dneska k obědu :-)
OdpovědětVymazata bylo to opravdu výborné, takže ty Tvoje lasagne vypadají výborně a taky byly určitě moc dobré :-)
Lasagne miluju, ale pořád hledám ten pravý recept :-)
OdpovědětVymazatJe načase vyzkoušet ten tvůj :-) Vypadají báječně, hned bych si dala.
A mimochodem, kdybys měla náladu, zvu tě k účasti na otázkové řetězovce :-)
http://nevylecitelnaoptimistka.blogspot.cz/2012/11/jedenactka.html
Dobre spravené lasagne sú úžasná vec
OdpovědětVymazatjá lasagne ještě nikdy nejedla!
OdpovědětVymazat