Tento ovocný punč je vhodným nápojem nejen na vánoce či silvestra, ale po celý zimní čas, když máte chuť se něčím zahřát. :-) Přidávám jej narychlo, abyste si jej případně mohli udělat na zítřejší silvestrovskou párty. Fotku přidám později :-)-
Je to velice snadné. Potřebujete jen pár surovin a výsledek je výborný.
2 dcl vody
sáček černého čaje
hřebíček
skořici
badyán
vanilkový lusk
0,7 l moštu (pokud nemáte domácí mošt, použijte kupovaný jablečný juice - 1 litr)
1 dcl rumu
0,5 dcl kalvádosu
Ve vodě svařte koření a přidejte na vyluhování sáček černého čaje. (Pokud používáte juice z obchodu, tak koření svařte přímo z juicem :-) a vodu vynechejte). Jakmile koření obarví vodu dozlatova, vytáhněte sáček od čaje a přilijte mošt. Tekutinu zahřejte a nechte chvíli probublávat. Poté směs sceďte, přidejte alkohol a honem za tepla podávejte.
Je to moc dobrá verze punče. Recept mám od mamky, která nás touto dobrotou letos o vánocích opíjela. Jen nezapomeňte, že vzhledem k použití kalvádosu je to celkem silné a když to pijete teplé, rychle to leze do hlavy :-).
Pokud vyzkoušíte, tak napište, jak Vám to chutnalo.
Přeji krásné prožití posledního dne roku 2012 a pohodový vstup do roku nového! :-)
Vaše Lenka
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Zbožňujem punč , ja tiež robievam Viedenský ....nesmie chýbať na Silvestra . Vyskúšam aj tvoj recept , krásneho Silvestra a šťastný Nový rok :-).
OdpovědětVymazat