Není pozdě na štólu! Ještě si ji můžete upéci. A to štólu podle mého mnohem chutnější - tvarohovou. Tato se může konzumovat hned, ale lepší je ji nechat tak týden rozležet!Pokud ji nebudete konzumovat hned, ale chcete ji nechat uležet, je nutné ji po upečení a vychladnutí zabalit do alobalu a uschovat do chladu (ne do ledničky!).
Z daného množství upečete buď jednu velkou, nebo dvě menší štoly.
Připravte si:
400g hladké mouky
150g rozpuštěné Hery
125g cukru krupice ( nebo mletý)
1 kypřící prášek do pečiva
250g tučného tvarohu
2 celá vejce
kůra z 1 citronu
lžíce vanilkového aroma
brusinky, datle, mandle (nebo prostě co máte rádi - v originále jsou rozinky, kandované ovoce, oříšky)
Je to jednoduché - ovoce namočte do brandy a nechte nasáknout. Ze zbylých surovin vypracujte těsto, zapracujte brusinky a poté vytvarujte štólu. Těsto vyválejte do tvaru obdélníku a poté jednu část přeložte do středu, aby vypadala jako na obrázku. Poté dejte péci a pečte při 200°C, na papíře vyloženém pečícím papírem asi 30 min.
Inspircace ZDE.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
ešte som nepiekla, ale tvoja vyzerá úžasne:-) Prajem krásne sviatky! :-)
OdpovědětVymazatPečeme podobnou! I tato vypadá krásně.
OdpovědětVymazatPřeji klidné a pohodové svátky!
Zatím jsem dělala jen tu klasickou, ale navnadila jsi mě na tu tvarohovou :) Musí chutnat fakt báječně!
OdpovědětVymazat