Medovník je lahůdka, kterou najdete snad v každé cukrárně, kavárně či restauraci. Tento dort si zamilovali snad všichni, kdo jej ochutnali. Existují tisíce "zaručeně" pravých receptů na medovník, prostě každá cukrářka si jej dělá trošku po svém. U mě zvítězil tento recept, jenž je kombinací a úpravou asi tří receptů.
A nejlépe chutná 2 dny po upečení ;).
Na těsto budete potřebovat:
750g hladké mouky
100g moučkového cukru
100g másla
3 vejce
2 lžičky jedlé sody
6 lžic medu
6 lžic mléka
Krém:
300g másla
1 plechovka karamelového Salka
Ze surovin na těsto zpracujte v míse nelepivé, ale tuhé těsto. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte na 6 stejných částí, které rozválejte a z každé části vykrojte jedno kolo (obkreslovala jsem střední talíř) a upečte do růžova. Z odkrojků vyválejte sedmou placku a tu také upečte, poslouží na ozdobení. :-)
Mezitím co se placky pečou (trvá to tak 10 minut), tak ušlehejte máslo se Salkem do krému. Placky nechte vychladit a poté naplňte krémem. Já to dělám tak, že placku pokapu rumem či silným kafem (nemusí být), potřu krémem a posypu namletými vlašskými ořechy a to přiklopím další plackou. Až Vám dojdou placky, tak celý dort obetřete krémem a hojně posypte rozdrcenými drobky ze sedmé placky. Medovník nechte v chladu nejlépe den uležet.
Dobrou chuť!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Ten vypadá hustě ;)
OdpovědětVymazatMňam! :)
OdpovědětVymazatSuper medovník...:))
OdpovědětVymazattak ten vypadá moooc hezky! Recept mě zaujal, takže ukládám. :-)
OdpovědětVymazatMiluji medovník a tento vypadá nádherně.
OdpovědětVymazat