Klasika všech klasik, která nesmí chybět v repertoáru žádných večeří :-). Čerstvé pečivo s vajíčkovou pomazánkou. Vajíčková pomazánka je takový můj evergreen mládí ;) Mám ho spojený s mámou a s celým dětstvím. Když jsem byla malá, byly u nás pomazánky častým hostem u večerního stolování - vajíčková, rybičková, budapešťská, česneková, škvarková, bramborová,...
Dnes již tak často pomazánky, v jejichž základu je máslo či jiný mléčný výrobek nedělám, spíše dávám přednost veganským verzím apod., ale o to víc si pak jednou za čas na takovéto poctivé pomazánce pochutnám. A pokud máte i vy chuť na takový malý návrat v čase, zde je recept...
Budete potřebovat:
2 BIO vejce uvařená natvrdo
1 pomazánkové máslo
1 malou cibulku
1 lžičku hořčice
1 sterilovaná okurka
sůl
pepř
Vajíčka nastrouhejte najemno, okurku a cibulku nakrájejte na malé kostičky. Dejte do mísy a promíchejte s pomazánkovým máslem, hořčicí, solí a pepřem. Hotovo. Můžete servírovat. Nejlépe s čerstvým tmavým pečivem či domácím chlebem ;).
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Děláš mi chutě. Taky mi to připomíná dětství.
OdpovědětVymazatChutě se nezapomínají, skvělé, díky za připomenutí...:-)
OdpovědětVymazatVajíčkovou pomazánku jsem neměla snad od doby, co neprožíváme Velikonoce :D a začíná mi chybět. ASi to budu muset napravit :D
OdpovědětVymazat