Na 1 kringel budete potřebovat:
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
pondělí 24. června 2013
Estonský kringel
Po delší době se hlásím s novým receptem :-). Tentokrát něco netypického, ale o to víc efektivního ;) Představuji Vám estonský kringel ;). Je to ta správná volba pro milovníky tzv. "švýcarek" :-)
Na 1 kringel budete potřebovat:
Na 1 kringel budete potřebovat:
středa 12. června 2013
Vajíčková pomazánka
Klasika všech klasik, která nesmí chybět v repertoáru žádných večeří :-). Čerstvé pečivo s vajíčkovou pomazánkou. Vajíčková pomazánka je takový můj evergreen mládí ;) Mám ho spojený s mámou a s celým dětstvím. Když jsem byla malá, byly u nás pomazánky častým hostem u večerního stolování - vajíčková, rybičková, budapešťská, česneková, škvarková, bramborová,...
Dnes již tak často pomazánky, v jejichž základu je máslo či jiný mléčný výrobek nedělám, spíše dávám přednost veganským verzím apod., ale o to víc si pak jednou za čas na takovéto poctivé pomazánce pochutnám. A pokud máte i vy chuť na takový malý návrat v čase, zde je recept...
Dnes již tak často pomazánky, v jejichž základu je máslo či jiný mléčný výrobek nedělám, spíše dávám přednost veganským verzím apod., ale o to víc si pak jednou za čas na takovéto poctivé pomazánce pochutnám. A pokud máte i vy chuť na takový malý návrat v čase, zde je recept...
čtvrtek 16. května 2013
Medovník alá Lenča
Medovník je lahůdka, kterou najdete snad v každé cukrárně, kavárně či restauraci. Tento dort si zamilovali snad všichni, kdo jej ochutnali. Existují tisíce "zaručeně" pravých receptů na medovník, prostě každá cukrářka si jej dělá trošku po svém. U mě zvítězil tento recept, jenž je kombinací a úpravou asi tří receptů.
A nejlépe chutná 2 dny po upečení ;).
A nejlépe chutná 2 dny po upečení ;).
středa 15. května 2013
Giveaway!
Na mém druhém blogu o zdravém stravování právě probíhá první giveaway SOUTĚŽIT MŮŽETE ZDE budu moc ráda, když se zapojíte a přidáte :-).
pondělí 13. května 2013
Kytičkový dort pro malou slečnu ;)
Přidávám další dortík pro inspiraci. Zdobení relativně jednoduché, pokud použijete kupovaný fondán a přitom výsledek se mi zdá velmi efektivní a krásný.
středa 24. dubna 2013
Jak je důležité míti...... kvalitní hrnec?
Jak moc je v kuchyni důležité mít kvalitní hrnec?
Při posledním úklidu své kuchyně jsem přišla na to, že ač mám plnou skříň hrnců, stejně používám jen minimum z nich. Máte to stejně?
Podle mého názoru si v kuchyni pro dva vystačíte pouze s několika málo kvalitními hrnci.
Zdroj: eshop.tescoma.cz |
Podle mého názoru si v kuchyni pro dva vystačíte pouze s několika málo kvalitními hrnci.
úterý 23. dubna 2013
Genussfestival ve Vídni - pozvánka
Letos se již potřetí chystáme na Genussfestival do Vídně a proto bych ráda o této akci informovala i Vás.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)