Panna cotta patří mezi mé oblíbené recepty. Chuť smetany je tak výtečná, že není poteba ani mnoha dalších surovin. Jedinou nevýhodou je to, že přípravu Panna cotty si musíte naplánovat dopředu, protože je nejlepší, když ji necháte přes noc ztuhnout.
Na panna cottu budete potřebovat:
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
úterý 28. srpna 2012
pondělí 27. srpna 2012
pátek 17. srpna 2012
Borůvkový koláč
Dnes jsem objevila na lístečku starý recept na borůvkový koláč a rozhodla jsem se jej hned vyzkoušet. Výsledek je tak výborný, že se o recept musím hned podělit!
čtvrtek 16. srpna 2012
středa 15. srpna 2012
Lívance po americku podle Jamieho
Asi nejlepší lívance, jaké jsem kdy jedla. Prostě Jamie O. nikdy nezklame... :-)
Jsou jednoduché, rychlé, nadýchané a dají se použít jak nasladko, tak naslano...
Jsou jednoduché, rychlé, nadýchané a dají se použít jak nasladko, tak naslano...
úterý 7. srpna 2012
Jamieho cibulové bagetky
Teď mám Jamiemánii, tak další recept je opět z jeho repertoáru :-).
Cibulové bagetky jsem měla vyhlídnuté už dlouho, ale nakonec jsem je zkoušela až minulý týden. A teď se proklínám, protože je to taková dobrota, že si bez nich život už neumím představit.
A přitom je to tak snadné.
Stačí mít domácí pekárnu :-), ale jde to i bez ní.
Cibulové bagetky jsem měla vyhlídnuté už dlouho, ale nakonec jsem je zkoušela až minulý týden. A teď se proklínám, protože je to taková dobrota, že si bez nich život už neumím představit.
A přitom je to tak snadné.
Stačí mít domácí pekárnu :-), ale jde to i bez ní.
pondělí 6. srpna 2012
Zapékaná kuřecí prsa s houbami a bílým vínem
Dlouhou dobu jsem nic nepřidala, vím. Ale není to tím, že bych nevařila. Je to proto, že už skoro 2 měsíce mám svůj notebook na opravě, takže se k přidávání receptů nedostanu, tak pořád jen vařím, fotím a čekám,než mi notebook vrátí z opravy. Teď jsem se dostala na počítač u rodičů, tak něco přidám. Doufám, že Vám bude chutnat. Jako první jsem vybrala vynikající zapečené a bleskové jídlo, které jsem objevila v kuchařce Jamieho Olivera (zbožňuju ho)!!!
Inspirace: Jamie Oliver
Inspirace: Jamie Oliver
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)