Tak takto dopadl můj letošní dort pro taťku, truhláře. :-)
Opět jsem použila osvědčený recept, který najdete ZDE.
Recept na falešný marcipán:
25 dkg sušeného polotučného mléka
50 dkg moučkového cukru
3 lžíce medu
1 lžíce aroma mandle
2 lžíce vody
Těsto začnete zpracovávat a postupně si lehce namáčíte ruce do vody. Ale nesmíte to přehnat, pak se to těžko napravuje. Zpracováváte zhruba 10 minut než vznikne vláčná marcipánová hmota, ze které jde bez problémů modelovat. Těsto zabalte do potravinářské folie a pracujte vždy jen s kouskem, rychle osychá!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Chtěla jsem se zeptat, jestli tam má být opravdu 500 g cukru na 250 g sušeného mléka? Dělám skoro podobný marcipán, ale cukru je tam 250 g a mléka taky 250 g.
OdpovědětVymazatjj je tam 500g na 250g ;-) není to chyba. vždy se povede a všem moc chutná ;-)
OdpovědětVymazat