Výborný koláč se sezonním ovocem, tentokrát kynutý. Určitě vyzkoušejte. Je výtečný.
Recept Gurmet 7-8/2012.
Množství těsta je zhruba na dva plechy o velikosti 40x40cm. Pokud máte rádi kynuté těsto vysoké, tak klidně dejte jen na jeden, ale já miluju, když je těstíčko tenoučké a hodně náplně. :-)
Těsto:
250ml mléka
3 lžíce cukru krupice
1/2 droždí
200g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
30g másla
2 žloutky
Náplň:
1 vejce
500g tvarohu
4 lžíce cukru
vanilkový puding uvařený z 2dcl mléka
60g másla
1 lžíce citronové kůry
borůvky
Ze 100 ml vlažného mléka, droždí a 2 lžiček cukru udělejte kvásek. Do velké mísy nasypte mouky, špetku soli, zbytek mléka, zbytek cukru a vykynutý kvásek. Zpracujte těsto a nakonec přidejte rozpuštěné máslo a nechte 45 minut kynout.
Náplň si připravte tak, že promíchejte tvaroh s pudingem, cukrem, vejcem a citronovou kůrou.
Vykynuté těsto rozdělte na dva máslem vymazané plechy. Navršte na těsto tvaroh a zasypte hojně borůvkami nebo meruňkami.
Pečte zhruba 40 minut.
Dobrou chuť!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
takéto máme radi, vyzerá úžasne! :-)
OdpovědětVymazatVčera jsem si tady recept přečetla a později mi volala mamka, že koupila košík plný borůvek. Volba je tedy jasná a dneska se chystám koláč upéct! :)
OdpovědětVymazat