sobota 14. července 2012

Kynutý koláč s borůvkami

Výborný koláč se sezonním ovocem, tentokrát kynutý. Určitě vyzkoušejte. Je výtečný.
Recept Gurmet 7-8/2012.

Množství těsta je zhruba na dva plechy o velikosti 40x40cm. Pokud máte rádi kynuté těsto vysoké, tak klidně dejte jen na jeden, ale já miluju, když je těstíčko tenoučké a hodně náplně. :-)

Těsto:
250ml mléka
3 lžíce cukru krupice
1/2 droždí
200g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
30g másla
2 žloutky

Náplň:
1 vejce
500g tvarohu
4 lžíce cukru
vanilkový puding uvařený z 2dcl mléka
60g másla
1 lžíce citronové kůry

borůvky

Ze 100 ml vlažného mléka, droždí a 2 lžiček cukru udělejte kvásek. Do velké mísy nasypte mouky, špetku soli, zbytek mléka, zbytek cukru a vykynutý kvásek. Zpracujte těsto a nakonec přidejte rozpuštěné máslo a nechte 45 minut kynout.
Náplň si připravte tak, že promíchejte tvaroh s pudingem, cukrem, vejcem a citronovou kůrou.
Vykynuté těsto rozdělte na dva máslem vymazané plechy. Navršte na těsto tvaroh a zasypte hojně borůvkami nebo meruňkami.

Pečte zhruba 40 minut.

Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. takéto máme radi, vyzerá úžasne! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem si tady recept přečetla a později mi volala mamka, že koupila košík plný borůvek. Volba je tedy jasná a dneska se chystám koláč upéct! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...