pondělí 10. prosince 2012

Vánoční Vídeň

Pokud jste ještě letos nebyly na vánočních trzích ve Vídni, tak se tam určitě vydejte. Stojí to za to. Domnívám se, že trhy ve Vídni jsou ty nejvánočnější, které znám. :-)
Určitě nezapomeňte ochutnat pečené kaštany, vánoční punč a ovoce zalévané čokoládou. Mňam.

Vídeňské trhy patří k nejstarším vánočním trhům v Evropě vůbec. Menší či větší množství vánočních stánků najdete po celé Vídni, každé náměstíčko má své menší trhy. Mezi nejznámější a nejnavštěvovanější patří zajisté trhy před radnicí (Rathaus) a trhy na náměstí Marie Terezie. 

Oproti např. brněnským trhům (které jsou rok od roku lepší) zde nenajdete obchody s oblečením a kýči v podobě příšerně hrajících vánočních hraček, ale jen a pouze výrobky, které patří k Vánocům - od jídla (sušenky, sušené ovoce, trubičky, cukroví, masové stánky, langoše, kaštany, punče, plněné brambory,...), přes vánoční výzdoby (baňky, vánoční dekorace - zejména z přírodních materiálů, ...) až po zimní čepice, šály, a různé výrobky, které zajisté poslouží jako pěkné dárky. Nechybí zde stánky s vykrajovátky na cukroví, mýdly, likéry, ... 


Trhy ve Vídni začínají už okolo 15. listopadu (letos 17. listopadu), s tím, že na všech těch hlavních místech jsou již všechny o týden později (letos 24.). Já z osobní zkušenosti doporučuji si tam zajet vždy první týden, kdy to je možné. Čím blíže máme ke Štědrému dni, tím více turistů a lidí zde potkáte. Letos jsem vánoční trhy ve Vídni navštívila již po čtvrté a bylo to nejhezčí - byla jsem zde již 24. listopadu, vyrazili jsme ráno, takže dopoledne bylo lidí málo a stálo to za to. Pro ty, kteří mohou do Vídně i v pracovních dnech, tak doporučuji této možnosti využít, o víkendech je to opravdu čím dál horší.

Několik fotek pro atmosféru a hurá do Vídně! 

Hezký advent Vám přeji :-)







4 komentáře:

  1. Mám ráda předvánoční trhy ať jsou kdekoliv, navodí tu správnou atmosféru a tento patří již k těm klasickým, diky za procházku...:))

    OdpovědětVymazat
  2. Vánoční Vídeň má krásné kouzlo

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Leňulko,
    letos jsem chtěla Vídeň vynechat, ale Ty dokážeš člověka tak nalákat ;-), že asi ještě sbalím batůžek a vyrazím na vídeňský punč. Moc vám to spolu na fotkách sluší, kočko!
    P.S. A děkuju za nejkrásnější, nemilejší, nejcennější komentář u mě na blogu :-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Vivi ;)... už se těším na tvoje fotky z Vídně!!!

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...