pátek 1. března 2013

Zebra koláč

Znáte Zebra dort? Chuťově je to dost podobné mramorové bábovce, ale je to mnohem efektivnější. :-) Vyzkoušejte. Chuťově je to výborné, to Vám zaručuji... A vzhledově? Posuďte sami ;)
 1 hrnek cukru
4 celá vejce
1 hrnek mléka
1 hrnek oleje
1 lžička vanilkového cukru
1 kypřící prášek
2 hrnky polohrubé mouky
špetka soli

50ml silné kávy (espresso)
2 lžíce kvalitního kakaa

Předehřejte troubu na 180°C a kulatou dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Oba cukry vyšlehejte s vejci do pěny. Poté vmíchejte mléko, olej a mouku s kypřícím práškem a solí. Mělo by vzniknout našlehaná a voňavá tekutá směs. Polovinu směsi nalijte do jiné mísy a přimíchejte kakao rozmíchané v kávě.

Poté si vemte lžičku a obě směsi střídavě lijte do středu dortové formy, čím vícekrát, tím lepší zebří vzor docílíte. Poté dejte koláč upéct, pečte asi 40 minut.

6 komentářů:

  1. To znám moc dobře a je to vždycky hit, když ho udělám.

    OdpovědětVymazat
  2. poznám a robievam a aj tebe sa krásne vydaril :-) Pekný večer Lenka! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, ráda bych tě pozvala na svůj blog . Předem podotýkám, že mi nejde o reklamu, ale o to, aby se o problematice, které se na svém webu věnuju, dozvědělo co nejvíce lidí a poučilo to tak laickou veřejnost, která je většinou jen plna předsudků. Blog je věnován poruchám příjmu potravy a hlavně boji s těmito nemocemi. Nehodlám se řadit k thinspo nebo podobným komunitám. Na blogu najdeš i trochu z cesty mým životem, každodením bojem s PPP, ale také spoustu rad a tipů týkajících se kosmetiky, fotek, článků o mně samé, beauty vychytávky, recenze, recepty, které nikde jinde nenajdeš a mnoho dalšího. Kdyby tě blog zaujal, budu moc ráda, když zanecháš komentář nebo se můžeš stát dalším z mých ctěných "followers". Budu se moc těšit na tvou návštěvu a přeji krásný zbytek dne. Andie :)*
    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Pane bože! Vypadá nádherně !

    OdpovědětVymazat
  5. Teď jsem to dala do trouby. Koukám znovu na recept a došlo mi, že jsem tam zapomněla dát sůl!!! Peču hodně a ještě se mi to nestalo! To jsem fakt zvědava, jestli to bude k jídlu!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sůl se do sladkých jídel dává jen kvůli zvýraznění sladké chuti, takže pokud jste ji tam zapomněla dát, tak se určitě nic moc extra nestane :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...