pondělí 15. dubna 2013

Sýrové koláčky

Výborná mňamka k jídlu. Pekli jsme z dvojité dávky na svatbu a bylo to výborné! Trošku něco jiného než jen pouze listové dobrůtky ( i když ty nechyběly také). Bude následovat recept a pak i jedna novomanželská fotečka. :-)


Recept:
250g sýru typu eidam, gouda,...
250g másla
250g hladké mouky
grilovací koření
mandle

Nastrouhejte sýr a ze všech surovin zpracujte těsto. Z těsta tvarujte kuličky a doprostřed vmáčkněte mandličku. Pečte při 180°C do zlatava. Jsou výborné teplé, ale vydrží i několik dní.

A teď slíbená svatební fotka :)
Zdraví novomanželé Špačkovi :-)


4 komentáře:

  1. lákavé koláčiky, syrové tiež robievam a mladomanželom gratulujem, sú krásni :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Koláčky vypadají pěkně. Koukám, že to je základní těsto jako na tvarohové těsto. Jen místo tvarohu je tam sýr. Tam je taky všeho 250g :-)
    Jinak moc gratuluju ke svatbě a přeji hodně štěstí a lásky!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Těšila jsem se na recept, konečně něco jednoduchého, bez ztužených tuků apod. Koláčky jsem pekla na Silvestra, ale byla jsem zklamaná, příliš mastné těsto :-(. Vyloupali jsme jen mandle, zbytek jsem vyhodili, možná, kdyby se ubralo máslo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je asi otázka chuti... můžete přidat víc mouky. je fakt že taky dost záleží na typu sýru... když se to dělá z tučného sýru, tak je to hodně mastné. já když si to dělám doma, tak dávám méně másla. jen tolik aby těsto drželo pohromadě ;)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...