neděle 15. července 2012

Dort pro truhláře a recept na falešný marcipán

Tak takto dopadl můj letošní dort pro taťku, truhláře. :-)
Opět jsem použila osvědčený recept, který najdete ZDE.

Recept na falešný marcipán:
25 dkg sušeného polotučného mléka
50 dkg moučkového cukru
3 lžíce medu
1 lžíce aroma mandle
2 lžíce vody

Těsto začnete zpracovávat a postupně si lehce namáčíte ruce do vody. Ale nesmíte to přehnat, pak se to těžko napravuje. Zpracováváte zhruba 10 minut než vznikne vláčná marcipánová hmota, ze které jde bez problémů modelovat. Těsto zabalte do potravinářské folie a pracujte vždy jen s kouskem, rychle osychá!



2 komentáře:

  1. Chtěla jsem se zeptat, jestli tam má být opravdu 500 g cukru na 250 g sušeného mléka? Dělám skoro podobný marcipán, ale cukru je tam 250 g a mléka taky 250 g.

    OdpovědětVymazat
  2. jj je tam 500g na 250g ;-) není to chyba. vždy se povede a všem moc chutná ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...