středa 12. června 2013

Vajíčková pomazánka

Klasika všech klasik, která nesmí chybět v repertoáru žádných večeří :-). Čerstvé pečivo s vajíčkovou pomazánkou. Vajíčková pomazánka je takový můj evergreen mládí ;) Mám ho spojený s mámou a s celým dětstvím. Když jsem byla malá, byly u nás pomazánky častým hostem u večerního stolování - vajíčková, rybičková, budapešťská, česneková, škvarková, bramborová,...
Dnes již tak často pomazánky, v jejichž základu je máslo či jiný mléčný výrobek nedělám, spíše dávám přednost veganským verzím apod., ale o to víc si pak jednou za čas na takovéto poctivé pomazánce pochutnám. A pokud máte i vy chuť na takový malý návrat v čase, zde je recept...

Budete potřebovat:
2 BIO vejce uvařená natvrdo
1 pomazánkové máslo
1 malou cibulku
1 lžičku hořčice
1 sterilovaná okurka
sůl
pepř

Vajíčka nastrouhejte najemno, okurku a cibulku nakrájejte na malé kostičky. Dejte do mísy a promíchejte s pomazánkovým máslem, hořčicí, solí a pepřem. Hotovo. Můžete servírovat. Nejlépe s čerstvým tmavým pečivem či domácím chlebem ;).

3 komentáře:

  1. Děláš mi chutě. Taky mi to připomíná dětství.

    OdpovědětVymazat
  2. Chutě se nezapomínají, skvělé, díky za připomenutí...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vajíčkovou pomazánku jsem neměla snad od doby, co neprožíváme Velikonoce :D a začíná mi chybět. ASi to budu muset napravit :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...