Patatas bravas španělské "divoké brambory", které Vás překvapí lehkou pikantní chutí. Hodí se jak k obědu (doporučuji po lehkém vývaru) nebo jako večeře.
1 velká cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
1 plechovka loupaných rajčat nebo 6 - 8 rajčat (spaříme a oloupeme)
1 chilli paprička
mleté chilli
1 paprika
1/4 kg ostré klobásy (chorizo, já zkusila s maďarskou a je to výtečné)
sůl
pepř
1 kg nových brambor
Na olivovém oleji opečte dozlatova na půl kolečka nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte česnek nakrájený na kolečka. Přidejte nakrájenou chilli papričku a obyčejnou papriku, chvíli poduste. Poté přidejte rajčata, okořeňte mletým chilli a duste dokud nebude zelenina měkká.
Mezitím si dejte vařit brambory, nakrájejte je na větší kousky i se slupkou a vařte v osolené vodě zhruba 10 minut.
Na pánvi si opečte klobásu nakrájenou na půlkolečka. Poté ji přimíchejte k zeleninové směsi.
Sceďte brambory, přimíchejte k se směsi a podávejte posypané pažitkou.
Dobrou chuť.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Mňam, tohle bych si dala...ale z toho chilli by mi asi upadla pusa :D
OdpovědětVymazatjá to dělám tak, že uvařím bez chilli, pak nachystám Vikimu a do zbytku hodím mega chilli a povařím... Já miluju tu pikantní chuť... ňaaam
OdpovědětVymazat