středa 29. června 2011

Patatas bravas

Patatas bravas španělské "divoké brambory", které Vás překvapí lehkou pikantní chutí. Hodí se jak k obědu (doporučuji po lehkém vývaru) nebo jako večeře.


1 velká cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
1 plechovka loupaných rajčat nebo 6 - 8 rajčat (spaříme a oloupeme)
1 chilli paprička
mleté chilli
1 paprika
1/4 kg ostré klobásy (chorizo, já zkusila s maďarskou a je to výtečné)
sůl
pepř
1 kg nových brambor

Na olivovém oleji opečte dozlatova na půl kolečka nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte česnek nakrájený na kolečka. Přidejte nakrájenou chilli papričku a obyčejnou papriku, chvíli poduste. Poté přidejte rajčata, okořeňte mletým chilli a duste dokud nebude zelenina měkká.
Mezitím si dejte vařit brambory, nakrájejte je na větší kousky i se slupkou a vařte v osolené vodě zhruba 10 minut.
Na pánvi si opečte klobásu nakrájenou na půlkolečka. Poté ji přimíchejte k zeleninové směsi.
Sceďte brambory, přimíchejte k se směsi a podávejte posypané pažitkou.


Dobrou chuť.

2 komentáře:

  1. Mňam, tohle bych si dala...ale z toho chilli by mi asi upadla pusa :D

    OdpovědětVymazat
  2. já to dělám tak, že uvařím bez chilli, pak nachystám Vikimu a do zbytku hodím mega chilli a povařím... Já miluju tu pikantní chuť... ňaaam

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...