středa 29. června 2011

Rajská polévka po italsku

Další milovanou polévkou je tato italská rajská. Je hutná a chutná :-). Doporučuji ji spíše jako samostatné jídlo nebo jako lehkou večeři.
Na 4 porce si připravte 2 plechovky loupaných italských rajčat, 2 velké cibule, 6 stroužků česneku, 1 zakysanou smetanu sůl, pepř, cukr, ocet, rajský protlak, bazalku, toustový bílý chléb a tvrdý sýr.
V hrnci na trošce oleje opečte cibuli a česnek, do opečené cibulky přidejte rajčata i se šťávou. Chvíli povařte. Po asi 15 min polévku rozmixujte ponorným mixérem, osolte, opepřete, kápněte trošku oleje, cukru, přidejte bazalku a ještě chviličku povařte.
Servírujte tak, jak vidíte na obrázku se zakysanou smetanou a posypané bylinkami.
Podávejte se zapečeným toustem a strouhaným sýrem.


Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...