Mám ráda pizzu, ale dlouho mi trvalo, než jsem přišla na ten správný recept na těsto, aby pizza byla podobná té z restaurací. Vyřešil to za mě manuál k domácí pekárně, kde jsem našla recept, který je úplně výborný. A navíc když budete spolupracovat s domácí pekárnou, tak Vám příprava těsta zabere půl minuty.
Na 750g těsta: (přidávejte do pekárny ve stejném pořadí, je to důležité!)
1 lžíce olivového oleje
240 ml vody
1,5 lžičky soli
480 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí.
Poté zapněte program na přípravu těsta... (Já mám Moulinex, je to program 11, který se jmenuje "Těsto na pizzu").
Omáčka na pizzu:
Na pánvi na trošce oleje osmahnu cibulku a 2 stroužky česneku (nakrájené nadrobno), zaliju plechovkou rajčat (loupaná, italská), povařím. Poté přisypu bazalku, oregáno, sůl.
Těsto vyválíme na velikost formy, potřeme omáčkou a zdobíme dle chuti.
Pečte na maximum, cca 5 minut. Čím vyšší teplota, tím lepší. Akorát si dejte pozor a některé spálitelné suroviny jako např. cibulky, plátky papriky atd:.. přidejte až ke konci pečení.
Dobrou chuť!
Typy na zdobení:
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Vypadá moc dobře! Ale jak udělat nejlepší a nejjednodušší těsto na pizzu bez domácí pekárny :-(
OdpovědětVymazattak já myslím, že stejně jde udělat i bez pekárny, akorát už to není tak jednoduché, jako s ní ;-) ale na chuti se to určitě nepodepíše ;-)
OdpovědětVymazatUrčitě zkusím :) Domácí pekárnu doma máme, takže mi nestojí téměř nic v cestě :)
OdpovědětVymazatPekárnu sice nemám, ale až bude chuť na pizzu, asi těsto vyzkouším i bez ní, díky za tip :)
OdpovědětVymazat