sobota 3. září 2011

Nejlepší a nejjednodušší těsto na pizzu (podle mě)

Mám ráda pizzu, ale dlouho mi trvalo, než jsem přišla na ten správný recept na těsto, aby pizza byla podobná té z restaurací. Vyřešil to za mě manuál k domácí pekárně, kde jsem našla recept, který je úplně výborný. A navíc když budete spolupracovat s domácí pekárnou, tak Vám příprava těsta zabere půl minuty.


Na 750g těsta: (přidávejte do pekárny ve stejném pořadí, je to důležité!)
1 lžíce olivového oleje
240 ml vody
1,5 lžičky soli
480 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí.
Poté zapněte program na přípravu těsta... (Já mám Moulinex, je to program 11, který se jmenuje "Těsto na pizzu").

Omáčka na pizzu:
Na pánvi na trošce oleje osmahnu cibulku a 2 stroužky česneku (nakrájené nadrobno), zaliju plechovkou rajčat (loupaná, italská), povařím. Poté přisypu bazalku, oregáno, sůl.

Těsto vyválíme na velikost formy, potřeme omáčkou a zdobíme dle chuti.

Pečte na maximum, cca 5 minut. Čím vyšší teplota, tím lepší. Akorát si dejte pozor a některé spálitelné suroviny jako např. cibulky, plátky papriky atd:.. přidejte až ke konci pečení.

Dobrou chuť!

Typy na zdobení:


5 komentářů:

  1. Vypadá moc dobře! Ale jak udělat nejlepší a nejjednodušší těsto na pizzu bez domácí pekárny :-(

    OdpovědětVymazat
  2. tak já myslím, že stejně jde udělat i bez pekárny, akorát už to není tak jednoduché, jako s ní ;-) ale na chuti se to určitě nepodepíše ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě zkusím :) Domácí pekárnu doma máme, takže mi nestojí téměř nic v cestě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pekárnu sice nemám, ale až bude chuť na pizzu, asi těsto vyzkouším i bez ní, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...