1 střední cuketa
2 brambory
1 velká mrkev
1 cibulka
2 vejce
hrubá mouka dle potřeby (záleží na vodnatosti cukety, brambor)
balkánský sýr
pepř
sůl
majoránka
3 stroužky česneku
Postupujeme jako u bramboráku. Vše nastrouháme, okořeníme a dáme péci na plech. Před dopečením posypte nakrájeným balkánským sýrem. Je to taková zdravější alternativa klasického smaženého bramboráku a je opravdu dobrá a osvěžující.
Dělala jsem to podle receptu na klasický bramborák z věcí co jsem našla v ledničce. Takže si myslím, že by to bylo výborné skoro z jakékoliv zeleniny. Určitě to chci vyzkoušet z dýně.
Dobrou chuť!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Super, bramboráky miluju a v kombinaci se sýrem musí být vynikající :)
OdpovědětVymazat