úterý 26. června 2012

Apetit piknik a F.O.O.D. piknik

V sobotu v Praze probíhali dva pikniky. Jeden pořád časopis Apetit, druhý pořádal časopis F.O.O.D. Od Apetitu jsem čekala hodně, od F.O.O.D.U nic... A dopadlo to nadmíru dobře.
Prvně jsme navštívili Apetit piknik, přišli jsme v 10h, kdy piknik začínal a překvapili mě dlouhé fronty u každého stánku. Měla jsem předem jasno co chci ochutnat a proto jsem věděla, které fronty vystát. Jako první jsem si vystála frontu na cupcaky od Sweet´s´n´sins. Ochutnala jsem čokoládový s chilli a byl výborný. Vzhledem k počtu čekatelů jsem zůstala jen u jednoho, aby měli možnost ochutnat i další. Opravdu mě štvali tací, kteří přišli s dortovýma krabicema a kupovali po desítkách. Na jednu stranu chápu, ale na druhou si myslím, že měli být trošku při zemi a nezkupovat celé stánky, třeba by se pak nestalo to, co se stalo, že po hodině, dvou měly všechny stánky vyprodané.
Další zastávka byla u paštikářů z foodisima, kde jsme ochutnali paštičky a zakoupili poslední plechovku lunchmeatu. Ten na nás stále čeká a moc se těším, až si ho v klidu sním.
Nejdelší frontu, kterou jsme stáli byla u stanku Laskovimy.eu. Čekání se vyplatilo. Výborné makaronky a senzační čokoládový dort s jahodama byli luxusní.
Ochutnali jsme také výborné pralinky od Lucky Gleister, kde nejlepší volbou byl slaný karamel v čokoládě a čajová náplň v bílé čokoládě. Luxusní.
Dále jsme se zastavili u stánku s ciderem a mnoha dalších. Jen jsem bohužel neochutnala nic od Chez Lucie, neboť tak dlouhou frontu jsem opravdu stát nechtěla. Ale výrobky vypadaly božsky!

Poté jsme již zamířili do centra Prahy, kde jsme si skočili na zmrzlinku do Angelata. Ochutnala jsem mangovou a malinovou. Zmrzlina byla výborná, ale po všech těch recenzích jsem opravdu čekala nejlepší zmrzku v životě, ale to jsem nenašla. Ale určitě doporučuji. Kopečky jsou ohromné, vydají alespoň za 2 klasické. Tudíž ani cena 35Kč za kopeček není tak hrozná.

Poté jsme se vydali na Petřín, kde probíhal F.O.O.D. piknik. Jelikož jsme se sem dostali až okolo 15h (piknik končil v 16h), většina stánků již byla vyprodaných. Náladu nám ale spravil Zdeněk Pohlreich. Tímto apeluji na F.O.O.D pořadatele - proč jste se nikde nezmínili o programu pikniku? Určitě bychom přišli dříve!
Vyzvedli jsme si vyhraný piknikový koš a udělali jsme si krásný piknik na Petříně. Luxusní. Sluníčko nám přálo.

Nakonec jsme den zakončili výšlapem na rozhlednu a návratem do dětských let a tím pádem i procházkou bludiště.

Počasí i obě akce se velice vydařili.
U Apetit pikniku by v případě dalších let bylo vhodné popřemýšlet nad větším prostranstvím, aby si v případě takového zájmu, bylo kde sednout a případně i již někde zmiňovaný názor, že by bylo vhodné oslovit více kulinářů s tím, že by jedni prodávali dopoledne, druzí odpoledne. Tak by si na své přišli i opozdilci, kteří nestepovali v 10h před stánky svých oblíbenců :-).


























15 komentářů:

  1. Děkuji za krásnou recenzi. Akorát škoda že nefunguje odkaz Laskovimy.eu což je škoda protože ta paní tam měla fantastické makaronky a chtěla sem si od ní nějaké objednat.
    F.O.O.D. piknik jsem bohužel už nestihla, snad příště...
    Ája

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky napsáno! Výrobky ostatních kulinářů vidíme až díky fotkám, protože na pikniku nebyl vůbec čas :)
    Leni mohly bychom si od Vás půjčit fotku na naše stránky? Když jsme měly konečně čas na focení, tak už nebylo co fotit a radši jsme jely zase péct :)
    Děkujeme!
    Za Sweets'n'Sins
    Katka&Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jich mám s vaším stánečkem více, tak můžu poslat na email v plném rozlišení... v případě zájmu můj email happy.lenulka@seznam.cz :-)

      Vymazat
  3. Dobrý den Lenko,
    děkuji za reportáž.
    Mohla bych Vás požádat o svolení uveřejnit Vaší fotografii se zbožím z mého stánku? Zde ji mát euvedenou jako č. 6 (Bábovky, zdobené Cupcakes).
    Děkuji Veronika Ertlová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zajisté. pokud chcete v plné kvalitě, tak mi na email hoďte váš email :-) a hned vám to zašlu happy.lenulka@seznam.cz

      Vymazat
  4. Možná zkus změnit ty laskoviny na laskominy.eu nebo http://www.domacilaskominy.estranky.cz/ , jestli teda chceš, aby odkaz fungoval, ne každý je zná:) A Foodissimo. Jsou to drobnosti, já vím, ale bez nich je odkaz-uveřejnění autora k ničemu:)
    Zmrzlina od Angelata myslím není moje nej v životě, ale spíš patří k nejlepším ve městě, takže někdo, kdo jinde moc neochutnával, ji tak možná může popisovat:) Nově je ještě výborná zmrzlina 2 AD z Tuchlovic na Zličíně a jinak Cream&Dream (obojí se dá najít i na SCUKu).
    Jinak pěkný report, jste rychlí. Mimochodem, my na Apetit piknik přišli asi v půl 11, odcházeli po 12 a pár stánků ještě pořád fungovalo, pohoda, nikdo lidem nebránil "piknikovat" i se svým myslím, navíc měli zajištěno pivo a cider:) Jen paštiky jsem si nechala "na potom" a když jsem se podruhé vrátila, už jsem měla smůlu, moje blbost:) F. piknik jsem vůbec nestihla.

    OdpovědětVymazat
  5. Psala jsem kdysi o mé návštěvě v Angelatu a jejich úžasné mangové a lískooříškové zmrzlině, pro mě nejlepší zmrzliny, co jsem kdy ochutnala. Také jsem na svém blogu doporučovala kuchařku Cukroví a moučníky, tentokrát zdravě. Obojím jsem vyjadřovala svůj vlasní názor a hlavně dojem, což má každý jinak nastavené.

    Jak knihu, tak Angelato jsi na svém blogu opentlila kritikou, takže mě napadá, že možná by bylo načase vzít zodpovědnost do vlasních rukou a razit pro změnu názory vlasní!

    A to mluvím obecně - je strašně snadké nic nedělat a kritizovat práci druhých. Nebo se mýlím a zorganizovala jsi úspěšně veřejný piknik, provozuješ úspěšnou a oblíbenou zmrzlinárnu v centru Prahy, nebo jsi snad napsala kuchařský bestseller, že teď máš právo radit ostatním?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevim ale domnivala jsem se,ze nazor na vec muze mit kazdy. Co se tyce apetit pikniku, tak jsem jej chvalila,akorat jsem poukazala na to, co by mohlo piknik vylepsit. Co se tyce angelata, aano zmrzlina byla dobra. Jenze jsem cetla tolik recenzi,ze jsem ve vysledku byla trochu zklamana. Anno, slo o vybornou zmrzlinu, ale ne nejlepsi co jsem jedla. A to taky nevnimam jako hanlivou kritiku, jak ji nejspise vnimate vy. A o knizce jsem taky nenapsala nic hanliveho, jen ze si pod zdravym pecenim predstavuju uz neco jineho ne. Nevim proc skoro ve vsem co napisi vidite jen negativum a nevsimnete si ostatnich veci. Happy.lenulka

      Vymazat
    2. a propo pisete,ze je na case razit nazory vlastni - a co asi tak delam? To ze mi nekdo nebo neco da podnet k tomu neco koupit a navstivit a ja nemam stejny nazor jako ten, to, kdo nebo co me inspirovalo a napisu o tom, to je preci jiny nazor,ne? Happy.lenulka

      Vymazat
    3. Ne, rozhodně jsem nemyslela, že máš souhlasit s názory ostatních! Ale jít svou vlastní cestou, ne vyšlapanou... Nemusíš se hnedle urážet, ale pokud publikuješ veřejně své texty, názory a fotky, musíš počítat i s kritickými reakcemi. Nebo bys ráda, abychom ti všichni mazali med kolem pusy?

      A tenhle článek a i některé jiné příspěvky nejsou moc o tvém díle, jako o tom, že jenom hodnotíš práci druhých, nic sama nevytváříš. A to mi vadí.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Já teda nevím, ale nepřijde mi, že by na tomhle článku bylo něco špatného, nenašla jsem ani ty negativní kritiky nad kterými se tu tak rozohňuješ. Lenča podle mého neudělala špatně vůbec nic. Být foodblogerem přece neznamená jen psát pořád sám o sobě a svých výtvorech, ale také semtam napsat recenzi na něco, co jsem prožila nebo odzkoušela, protože to přeci s jídlem souvisí. Ty sama přeci píšeš, že jsi kdysi psala i na svém blogu o Angelatu a kuchařce Cukroví a moučníky, tentokrát zdravě. Takže to znamená, že jsi neměla co tvořit a tak jsi to dala na blog?

      Vymazat
    6. Bože, vždyť já přeci netvrdím, že "Lenča" /jste snad kamarádky?/ udělala něco špatně!

      Píše blog se svými recepty, reportážemi a názory, pozvala mě k jeho návštěvě a já jsem pouze vyjádřila svůj názor a dojem nejen z tohoto článku, ale i z jiných, zkrátka se ve mě nahromadil nepříjemný dojem z všeobecné kritiky čehokoliv ve stylu "no, všichni to chválili, ale mě to nepřijde nic moc" a to nemám ráda.

      Není legrace něco vytvořit, aby se to líbilo většině lidí a raději bych uvítala pozitivní recenzi něčeho, co se autorce skutečně líbí a co tedy doporučuje ostatním. Negativní kritika by měla směřovat případně autorům, které kritizuje, aby měli zpětnou reakci.

      Domnívám se, Klarish, že i nepříjemná, ale slušně formulovaná kritika může pomoci autorce k sebereflexi a i zlepšení díla a osobnosti. Kdyby nás vůbec nezajímaly názory druhých lidí, myslíš, že bychom byli lepšími osobnostmi?

      Vymazat
  6. Ano, jsme kamarádky a rozhodně se tím nemíním tajit. A ne, nezastávám se jí jen kvůli tomu. Taky si myslím, že i když nevede blog na profesionální úrovni (což asi málokdo z nás), už tu něco vytvořila a to rozhodně za něco stojí. Je taky spousta lidí, co nedělají nic a pouze kecají do práce druhým.

    A něco jiného je použít objektivní kritiku než hledat si vlastní důvody. Protože ať se dívám jak se dívám, tvé původní postřehy byly naprosto nesmyslně mířené proti věcem, které v článku vůbec nejsou a trošku jsi si jen tam domyslela a to mi vadí... Takže pořád nechápu tvé ohánění se její údajně negativní kritikou na něčí stranu (možná doporučuji si článek přečíst znovu, žádnou vyloženou negaci jsem opravdu nenašla) Přijde mi to přitažené za vlasy a mysli si teď o mě co chceš.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...