pátek 23. září 2011

Bleskové kokosové bonbony

Asi tak před měsícem se na spoustě foodblogů objevily různé recepty na pralinky či jiné čokoládové i nečokoládové bonbony. Přenádherné, ale většinou dosti složité, přeci jen temperování čokolády není nic pro začátečníky.
I přesto ale existuje jeden naprosto jednoduchý recept na výborné bonbony, který budete mít hotový i zabalený do půl hodiny. Já těmito bonbony obdarovávám přátele nebo rodinu. Používám je místo bonboniéry.

Stačí doma mít jen 3 suroviny: 1 Salko, 200 g kokosu a loupané mandle. Toť vše.
Postup je primitivní: do salka přimíchávejte kokos dokud to jde (mě většinou na 1 Salko postačuje 150g kokosu). Pak vezmeme kousek "těsta a obalíme jím mandli. Výslednou kuličku naposledy obalte v kokosu.
A to je vše přátelé. :-)
Není to nic převratného, je to ale strašně dobré. V ledničce vydrží i 2 týdny, tak si je můžete udělat jen tak ke kávičce.
Z jedné dávky je zhruba 30 bonbonů, záleží na velikosti koulí :-).

Toť pro dnešek vše...

teď jsem tu dlouho nic nepřidávala, protože jsem byla na dovolené na Corfu. Ale slibuji, že to v nejbližších dnech napravým. Můžete se těšit na můj dort, který se vždy povede a na speciální reportáž z řeckého ostrovu.

Hezký víkend Lenča

4 komentáře:

  1. Leni, to si určitě udělám :) ...a říkala jsem si, že bys mohla napsat článek o dýních, když je ten podzim, hm? Třeba dýňový kompot...mňam :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lenka tak toto je fakt jednoduche. Som vsak presvedcena, ze kde ide Salko a kokos, tak je to isto vyborne. Jasne a vsetko doplnaju mandlicky, ktore ja mam moc rada:). Tesim sa na reportaze z Corfu, samozrejem i na torticku.

    OdpovědětVymazat
  3. Jani dýně bych mohla, ale momentálě mám v plánu akorát zelí ;-) kompot moc nemusím... :-( třeba něco přidám ;-) uvidíme...

    Adrianko, určitě je vyzkoušej, jsou fakt parádní... ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé, tyhle občas děláme na Vánoce :) Prostě kde je Salko, to vůbec nemůže být špatné :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...