neděle 22. ledna 2012

Skoro dietní roláda

Roláda, která se vždycky povede. Nevěříte? Tak vyzkoušejte!

 Suroviny:
6 vajec
6 PL třtinového cukru
6 PL hladké mouky

Náplň:
2 rostlinné šlehačky (Rama Cremefine)
1/2 sáčku Agar agar
kompotované broskve

Postup:
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do ušlehaného sněhu opatrně přimíchejte žloutky, cukr a nakonec i mouku. Vzniklou směs rozetřete na pečícím papírem vyložený plech a poté pečte při 180°C asi 10 min (záleží na troubě, moje trubka pekla 16 minut, ale je to už chuděra stará a peče si, jak se ji zachce :-). Asi ju vyměním!).
Upečenou ihned stáhněte i s papírem z plechu a opatrně srolujte! a poté nechte srolovanou vychladnout. Mezitím nalijte do malého hrnce asi 1 dcl šlehačku a přidejte půl sáčku agaru a chvíli prohřejte. Poté přilijte ke zbytku šlehačky a ušlehejte do tuha. Poté rozmotejte těsto, natřete šlehačkou a hojně posypte na kostičky pokrájenými nakládanými broskvemi. Poté zarolujte a nechte v ledničce alespoň 2 hodiny zatuhnout.
Pokud chcete nedietní verzi, tak ještě roládu polijte čokoládovou polevou.

Z jedné rolády uděláte asi 16 plátků.
Přeji dobrou chuť.

Roládka není moc sladká. Já sama dávám do těsta polovinu množství cukru. Pokud máte rádi sladké, tak přidejte do šlehačky trochu moučkového cukru.

3 komentáře:

  1. Děláme podobnou, za 5 minut upečená, dovnitř dáváme šlehačku a banán. Je výborná :-)))
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rama je tam kvůli alergii/intoleranci na mléko?

      Vymazat
  2. Ne, Ramu jsem tam dala, protože: se snažím hledat možnosti, jak udělat jídlo zdravější a tahle rostlinná šlehačka je chutnou alternativou a i zdravější, než živočišná šlehačka.
    A navíc - což u rolád preferuji - je tato šlehačka po našlehání déle tuhá :-)

    Ale jistě není na škodu nahradit živočišnou a dát klasický ztužovač. Já místo toho dala rostlinnou a agar :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...