Enchiladas je pokrm, pod kterým si většina lidí představí kukuřičnou tortilu, ve které může být zabaleno ledasco (od masa, zeleniny, sýru, fazolí a další). Je stočená podobně jako naše palačinka, zapečená a potřená pikantní pastou z čili.
Původ enchiladas můžeme najít v Mexiku, kde se prý tato tradice - balení kukuřičných a plněných placek - udržuje snad už od májských dob!
No zkraťme to... :-) Byli jsme s přítelem v Mark&Spencers a do oka mi padly tortilly (8 chuťově výborných tortill za úžasných 39 Kč!!!) a Enchilada (pikantní rajčatová omáčka k tortillám nebo chipsům). Po příjezdu domů jsme skleničku blíže prostudovali a všimli jsme si receptu na Enchiladas a přítel se rozhodl je hned vyzkoušet.
Suroviny:
500g kuřecího masa (použili jsme maso naložené v oblíbeném koření!)
1 bal. omáčky Enchilada
tortilly
sýr
(přidali jsme ještě rajčatový protlak)
Maso, ať už naložené nebo ne, orestujte na pánvi. Až bude dozlatova upečené, zalijte omáčkou Enchilada (teď případně dodejte i rajčatový protlak) a míchejte tak dlouho, než směs probuble. Poté Tuto masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a naplňte s ní tortilly. Je důležité vybrat hlavně maso a nechat trochu omáčky na přelití! Tyto tortilly pak zarolujte, vložte do pekáčku, potřete zbylou omáčkou a hojně posypte sýrem. Takto připravené tortilly ještě 15 - 20 minut zapékejte v troubě na 180°C.
Je to rychlé, jednoduché a určitě Vám to bude chutnat. Já už přemýšlím nad obměnou... Říkala jsem si, že příště přidám kukuřici nebo jinou zeleninu.
Dobrou chuť!
P.S. - Tentokrát vařil i fotil Viki. Děkuji <3
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Teeda šikovný Viki ;-)
OdpovědětVymazat