Konečně je tu mnou dlouho očekávaná chřestová sezona!!! Miluju chřest! Včera jsem zakoupila v Makru 2 balení bílého bio chřestu a dnes jsem se pustila do vaření. Jako první na začátku sezony nesmí chybět můj nejoblíbenější chřest v těstíčku. Je to sice piplačka, ale výsledek stojí za to!
Na 1 bal. chřestu (3 menší porce, 2 větší porce) budete potřebovat:
1 bal. chřestu (cca 16 - 20 stonků)
sůl
2 vejce
3 lžíce celozrnné hladké mouky
50 g strouhaného parmazánu
2 lžíce bylinek (já použila oregáno a pažitku)
16 - 20 plátků kvalitní, prorostlé vepřové šunky
Chřest oloupejete. Bílý oloupejte celý, zelený stačí jen spodní polovina. Okrájejte spodky (cca 3 cm). Dejte do vřící, osolené vody a vařte cca 5 minut. Poté jej sceďte a propláchněte studenou vodou.
Mezitím si připravte směs na obalování - vejce rozšlehejte s moukou a nastrouhaným parmazánem. Přimíchejte bylinky. Není nutné solit, parmazán osolí směs dostatečně.
Teď vezměte vždy jeden stonek uvařeného chřestu, omotejte plátkem šunky a opatrně obalte v těstíčku. takto připravený chřest opékejte na trošce oleje dozlatova.
Servírujte s dobrou domácí tatarkou a rozpečenou bagetkou.
Takhle to mám nejraději já :-)
Dobrou chuť!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
teeda byla jsem předběhnuta :D můj nejoblíbenější chřest ;-) dneska jsem si ho akorát stihla koupit, tak bude u nás taky!
OdpovědětVymazatmy budem mít nejspíš dnes zas... jsem totiž koupila rovnou 2 balení ;-) jen nevím jak ho připravit... jako rvát ho do polévky nebo tak se mi zatím nechce a na polévku stačí i odkrojky ;-)
Vymazattak tohle stopro udělám!
OdpovědětVymazaturčo vyzkoušej, podle mě je to nejlepší úprava chřestu co znám ;-) je to výborné i bez šunky, ale parmazán nesmí chybět. zkoušela jsem to jednou i s eidamem a prostě to nebylo ono... parmazán je v tomto případě nenahraditelnej ;-) a vzhledem k tomu, že ho sem přijde opravdu jen trocha, tak to není ani zas tak drahé ;-)
Vymazatpak napiš, jak chutnalo ;-)
hezký den
naprosto zbožňuju chřest, takže tohle musím hned vyzkoušet!!
OdpovědětVymazatMoc se mi líbí Tvůj blog a jsem novým členem:-)
Budu ráda, když i Ty se podíváš a připojíš ke mě...
Pěkný den a spousty skvělých receptů do budoucna;-)
ahoj, díky za chválu ;-) receptík vyzkoušej, i já jsem byla překvapena, že něco tak snadného a rychlého je tak výborné ;-)
VymazatMoc pěkný blog, čte ho víc a víc lidí :) V takovéto úpravě chřest naprosto miluju.
OdpovědětVymazatděkuji ;-)
Vymazatto vyzerá vynikajúco !
OdpovědětVymazatděkuji ;-)
Vymazat