pátek 27. dubna 2012

Chřestová polévka

Další receptík z božského chřestu je tady. Dnes pro Vás mám recept na výbornou chřestovou polévku. Je jemná, lehounce smetanová a hlavně v každém soustu plná božské chřestové chuti.
Připravte si:
1,5 l kuřecího vývaru
500g chřestu
jíška z 50g másla a hladké mouky
mletý muškátový oříšek
150 ml smetany na vaření
bílý pepř
sůl

Oloupejte chřest, odkrojte ze spodku asi 2cm a chřest překrojte na poloviny. Do vroucího vývaru dejte nejprve spodní části chřestu a vařte. Po 5ti minutách přidejte i vrchní části chřestu a vařte dalších 15 minut. Poté vývar rozmixujte. Mixujte poctivě a dlouho, aby Vám v polévce nezůstali kousky. Poté přimíchejte jíšku. Já to dělám tak, že jíšku rozmíchám a poté ještě pro jistotu polévku promixuji ponorným mixérem.
Polévku s jíškou vařte ještě asi 10 minut.
Nakonec polévku nařeďte smetanou na vaření. Na toto množství alespoň 150 ml, může být více. Polévku ochuťte muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem.

Podávejte s krutony.

Dobrou chuť.

3 komentáře:

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...