Inspirace: Gurmet 5/12
Další chřestová dobrůtka :-). Vhodná jako lehká večeře nebo jako výborný teplý předkrm.
Hotovo máte za 10 minut a pak jen čekáte než se dobrůtka upeče. Jste zvědaví? Tak čtěte dál.
Suroviny na 4 porce:
500g chřestu (já použila bílý, ale vzhledově se lépe bude vyjímat chřest zelený)
500g listového těsta
250g dobrého sýra (v receptu je uvedeno mascarpone nebo brynza, já použila lučinu a výsledek byl výborný)
50g strouhaného parmazánu plus trochu hoblinek na ozdobu
olivový olej
sůl (nemusí být, parmazán je slaný dost)
Postup:
Troubu si rozehřejte na 200°C.
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na obdélníky. Doporučuji udělat pro každého strávníka 2 obdélníky (tudíž 8 ). V míse smíchejte sýr s parmazánem. Tuto směs rozdělte na listové obdélníky a rozetřete (okraje nechte volné!). Na sýrovou směs položte 2 minuty povařený a oloupaný chřest. Hojně zakápněte olivovým olejem. Pečte dozlatova zhruba 20 - 25 minut. Před dopečením posypte hoblinkami parmazánu. Hned servírujte. :-)
Dobrou chuť!
P.S. - Je to fakt mňamózní! :-)
Nepromarněte možnost zúčastnit se soutěže!!! ZDE !!!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
To vypadá moc lákavě, díky za tip!
OdpovědětVymazatDobré a zdravé mňamky tu máš, jídla přesně pro mě ;-) Btw koukni na můj blog, nominovala jsem Tě na Versatile Blogger Award ;-)
OdpovědětVymazathttp://mamou-stylove.blogspot.com/
moc děkuji za nominaci ;-) na tvůj blog chodím často ;-) je moc fajn a inspirující ;-)
Vymazat