úterý 10. dubna 2012

Těstoviny s lilkovo - rajčatovou omáčkou a ricottou

Vegetarián

Omlouvám se, že poslední dny oba blogy zanedbávám, ale nějak teď nemám sílu psát a ani moc chuť vařit.
Jeden jednoduchý receptík na výbornou a lehkou večeři jsem si ale pro Vás přeci jen nachystala.
Připravte si (2 porce):
200g celozrnných těstovin (v syrovém stavu)
1 plechovku rajčat
1 menší lilek
1 cibule
4 stroužky česneku
bazalka, oregáno
sůl, pepř
ricotta
olej

Do vroucí, osolené vody dejte vařit těstoviny.
Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm dozlatova na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Lilek nakrájejte na kostičky, lehce posolte a nechte alespoň 10 minut lilek tzv. vypotit. Poté vodu vysajte ubrouskem a lilek přihoďte k cibulce. Chvíli duste. Poté přidejte rajčata a bylinky, dosolte a nechte asi 10 minut dusit.
Servírujte s těstovinami a lžící ricotty. Nejlépe to chutná, když si ricottu rozmícháte s rajčatovo-lilkovou směsí.

Přeji dobrou chuť!

1 komentář:

  1. ňamííí :-) to musela být dobrota! úplně si to dovedu s tou ricottou představit :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...