Panna cotta patří mezi mé oblíbené recepty. Chuť smetany je tak výtečná, že není poteba ani mnoha dalších surovin. Jedinou nevýhodou je to, že přípravu Panna cotty si musíte naplánovat dopředu, protože je nejlepší, když ji necháte přes noc ztuhnout.
Na panna cottu budete potřebovat:
250ml plnotučné šlehačky (nejlépe delux, 40%)
250ml plnotučného mléka
cukr (v poznámkách mám 80g, ale já dávám jen tak 20g, samotná šlehačka je sladká)
3 plátky želatiny
ovoce (vyzkoušeno s jahodami, broskvemi,...)
šťávu z ovoce
2 plátky želatiny
Prvně si připravte ovoce. Nakrájejte a zalijte želatinou, kterou jste připravili podle návodu na sáčku z 2 plátků želatiny a ze šťávy z ovoce. Pokud použijete čerstvé ovoce, použijte místo šťávy klidně vodu, ale nezapoměňte vodu trošku osladit. Ovoce dejte zatuhnout.
V kastrolku s dvojitým dnem zahřejte smetanu s mlékem a cukrem. Přiveďte k varu. Plátkovou želatinu nechte nabobtnat a poté ji opatrně rozmíchejte v již chladnoucí směsi šlehačky. Vlažno směs již můžete nalít na ovoce a dát tak na 6 hodin do ledničky, aby směs ztuhla.
Dobrou chuť!
Můj názor: Pokud máte rádi jednoduché chutě, tak toto Vás dostane. :-)
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Smekám, dala bych si hned teď!
OdpovědětVymazatÚplná lahůdka,mńam, ty sklenky jsou krásné...:))
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle, hned bych si dala :)
OdpovědětVymazatLenulka aj ja lubim panna cottu. Je to asi najjednoduchsi dezert, ale ta skvela chut.... pekne pohare...
OdpovědětVymazatděkuji, ano je to děsně jednoduché, ale všichni co ochutnali, si mysleli bůhví jak není příprava složitá, když je to tak dobré ;-)
Vymazat