středa 29. června 2011

Španělská česnečka

Na recept této polévky jsem narazila při listováním květnového čísla 2011 časopisu Gurmet. Zaujala mě svou jednoduchostí a jelikož miluju chuť rajčat, tak jsem ji hned vyzkoušela. Chuť naprosto předčila moje očekávání. Takovou osvěžující lahodu jsem opravdu nečekala.
Na letní horké dny jako stvořená. Příprava vám zabere chvíli a na chuť budete vzpomínat dlouho poté. Tak hurá do toho.


Na 4 porce si připravte: 4 kousky bílého pečiva, 4 velká rajčata, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 4 vejce, 50 g strouhaného sýru, 4 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky, sůl a kajenský pepř.

Bílé pečivo nakrájejte na kostky a opečte na sucho na pánvi.
Rajčata rozkrojte, omyjte a nakrojte do křížku. Poté spařte a asi po 4 minutách oloupejte. Oloupaná rajčata nakrájejte na kousky. Oloupejte česnek a nasekejte ho.
V hrnci rozehřejte olej ve kterém osmahněte česnek, poté přidejte rajčata, která orestujte a zalijte 1 litrem horké vody. Polévku osolte, opepřete a na mírném plamenu vařte 15 minut.
Poté plamen zeslabte, vmíchejte 4 rozšlehaná vejce a nastrouhaný sýr.

Poté rozlijte do talířků, posypte petrželkou a podávejte s opečenými kousky pečiva.

Dobrou chuť.

3 komentáře:

  1. Tahle polévka vypadá, jako by už jednou prošla trávicím traktem :D ...ale věřím, že bude vynikající :) ...jsi šikula, Leni :):) Až budu někdy v Brně, můžeme vyfotit nějakou hezkou fotku do čela stránky, co myslíš? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, já tyto stránky ještě ladím, postupně přidávám :-) víš o nich jen ty ;-) no já bych fotky měla, ale s tím photoshopem si moc nerozumím ... :-/
    ale rozhodně se mi design blogspotu líbí mnohem víc než co jsem zkoušela předtím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jinak k té polévce. Je výborná a podobně ji měli nafocenou i v časopise, je hold taková :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...