Další restaurací, kterou budu hodnotit je řecká restaurace Zorbas, kterou najdete nedaleko centra Brna.
Podle jídelního lístku, který si téměř vždy předem nastuduji na internetu, jsem se těšila na skvělou baštu. Našla jsem v něm několik tradičních jídel jako musaku, sutzukakia, suvlaki, gyros, speciality z jehněčího masa, tradiční saláty a spoustu dalšího. Bohužel ne vždy je člověk se svým výběrem spokojen.
Prostředí - Při příchodu do restaurace mě zaujal interiér. Neříkám, že je restaurace něco extra, ale na první pohled to je příjemný interiér, kde není zakouřeno a je příjemné tam posedět. Z rádia hraje slabounce hudba, která vás neruší. Možná by se dalo zapracovat na detailech, ale kdyby to ostatní bylo v pořádku, tak by mi interiér celkem postačoval. ;-)
Obsluha - Obsluha byla pozorná, milá a usměvavá. Obsluhovala nás mladá servírka, díky které jsme si alespoň trochu zpříjemnili pozdější hrůzné zážitky z této restaurace.
Jídlo - Objednali jsme si Mega piato pro 2 osoby - 2 vepřové špízy, 2 kuřecí špízy a 2 bifteky s oblohou a jako přílohu americké brambory a tatarku.
Moje nadšení z restaurace ale vyprchalo hned po přinesení jídla. Tato porce měla mít 600g, oblohu a za cenu 460 Kč (bez přílohy) jsem očekávala, že si na jídle fakt pochutnám.
Místo toho se mi dostalo akorát tak příšerně mastného jídla, které bylo přesolené a porce ani zdaleka nepřipomínala 600g. Jediné co bylo dobré bylo koření na mase, které bylo výtečné, ale kazila to sůl a hektolitry tuku. Přílohu americké brambory známe asi všichni jako opečené čtvrtky brambor ve slupce. Přinesli nám různě velké kusy brambor, které byly zhotovené vhozením do friťáku a na talíř dané bez jakéhokoliv okapání.
Jediné co si z jídla pamatuju je jen tuk, mastnota a sůl. Ještě 7 hodin po jídle mi bylo těžko, bez sebemenší chuti na jakékoliv jídlo.
Škoda, restaurace působí sympaticky, usměvavou obsluhu taky málokde potkáte. Ale to jídlo bylo příšerné. Vhodné tak leda na uhnání žlučníkového záchvatu.
Celkové hodnocení:
Prostředí: ***
Obsluha: ****
Jídlo: *
Celková spokojenost: * z 5ti možných *
Návštěvu řecké restaurace Zorbas nedoporučuji. Do restaurací se chodíme najíst, nikoliv trestat svůj žaludek.
Více o restauraci ZDE.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Za tuhle recenzi jsem moc rada. Ja bych tam pri svym stesti sla a pak bych byla cely zbytek dne nefunkcni :D
OdpovědětVymazatja som tiez navstivila grecku restauraciu v poslednej dobe a tiez som nebola nejak zvlast nadsena, jedlo nechutilo zle, len ta prezentacia...hotova katastrofa ;( takze nikdy vice...
OdpovědětVymazatprostredi super, ale obsluha neuveritelne arogantni.
OdpovědětVymazatmasa malo a jeste zkazeny. za tohle dat 500 to te dobre podelali. ale jsou blbi, uz tam nikdo neprijde.
OdpovědětVymazatNemůžu vůbec souhlasit. Zorbas je jedna z nejlepších restaurací v Brně. Dávám si tam vždycky hovězí v rajčatové omáčce, mleté v rajčatové omáčce nebo jen pitu a tzatziki a vždy je to parádní. Obsluha perfektní.
OdpovědětVymazatOno bohužel dát si v řecké restauraci tatarku a ameriky není asi nejlepší volba. Samozřejmě, pokud je inzerují, mělo by to být v pořádku, ale přijde mi škoda stavět názor na jednom pokusu, kde ještě ani nefigurovalo opravdu tradiční jídlo.
byla jsem tam dvakrát. toto bylo prezentováno jako řecký masový talíř... v řecku umí výborné jehněčí, mleté, ... a tak jsem očekávala podobnou chuť i tady a byl to humus.
Vymazatdruhý pokus to stejné...
je fakt, že ted jsem šla okolo a viděla jsem, že restaurace změnila název, možná i majitele, tak možná to bude teď už dobré,... ale... po mých zkušenostech si už nejspíš udělám poctivé řecké jídlo doma ;)