Jak už jsem psala, tak jsem navštívila indickou restauraci Satyam. Kromě hlavního chodu, výborné tomatové polévky mi šíleně moc chutnaly i Naan placky. Na stránkách Recepty z Indie I. jsem našla recept (stránky doporučuji, jsou perfektní) a rozhodla jsem se jej hned vyzkoušet.
Na placky Naan budete potřebovat:
2 hrnky hladké mouky, špetku cukru, špetku soli, 1/4 hrnku vody, 1 lžičku sušeného droždí, 1 lžičku Ghí (nebo másla) a 2 lžíce bílého jogurtu.
Do misky nasypte droždí a cukr, zakápněte asi 2 lžícemi vlažné vody a nechte půl hodiny odpočívat. Poté smíchejte mouku s rozpuštěným máslem, solí, jogurtem, zbytkem vody a kváskem. Zpracujte těsto. Mělo by to jít jednoduše a nemělo by se lepit. M ě to šlo moc lehce a rychle.
I když v původním receptu to nebylo, tak jsem těsto nechala v lednici 2 hodinky odpočívat.
Poté rozpalte troubu na maximum (250°C), vyválejte placky, které propíchejte vidličkou a dejte péci. Je to rychlovka, hlídejte u trouby. Přišlo mi, že to trvalo tak 3 - 5 minut.
Po upečení by se měli potřít máslem a přikrýt utěrkou, aby změkly, ale to jsem neudělala a i tak byly výborné.
Jako přílohu jsem udělala svou oblíbenou směs, kterou plním tortilly. Kuřecí maso nakrájím na kostky, nakořením oblíbeným kořením a nechám marinovat. Poté jen opeču na pánvi a přihodím do mísy ke krájeným rajčatům, ledovému salátu, trošce jogurtu, kečupu, soli a pepře. Promíchám, dochutím a přikusuji k tomu placky Naan. Třeba budete mít štěstí a nafouknou se Vám tak hezky jako mě a já si z nich udělala takovou křupavou "pitu" a naplnila jsem je... Bylo to mňam.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Na tyhle placky jsem už koukala několikrát, a pořád nebyl čas na to je zkusit (to bohužel na víc věcí, seznam, co chci všechno zkusit je až moooc dlouhý)... Tak snad už je brzy aspoň někde ochutnám :)
OdpovědětVymazatVyborna zalezitost. Aj mne to velmi chuti. Ja som robila garlic Naan. Piekla som na panvici, nie v rure. Normalne si mi narobila chutky, musim znovu zopakovat:)
OdpovědětVymazatto jsem moc ráda ;-) mě taky moc chutnají ;-)
OdpovědětVymazat