středa 18. ledna 2012

Bramboráčky

Přítel objevil recept na nejlepší bramboráčky. Jestli máte zájem, tak recept je tu :-).
2 porce
Budete potřebovat:
brambory
2 vejce
sůl
pepř
majoránka
drcený kmín
hladká mouka
česnek
rohlík (pokrájený na kostky)
mléko

Brambory nastrouhejte na hrubo a nechte chvíli odstát. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Poté přidejte vejce, sůl, pepř, majoránku, drcený kmín, hladkou mouku, vymačkaný česnek, rohlík nakrájený na kostičky a trošku mléka. Udělejte těsto, které bude tak akorát. Nesmí být moc řídké, ale zas ani moc tuhé.
Pečte na rozpálené pánvi. Na pánev rozprostřete právě tolik množství, aby vznikly tenoučké bramboráčky. Opečte dozlatova a dokřupava z každé strany.
Tyto bramboráčky jsou tak dobré, že se dají jíst samotné. :-)
Dobrou chuť!

Já jsem bramboráčky plnila opečeným sojovým masem, které jsem promíchala s rajčaty, čínským zelím, tatarkou a troškou kečupu.

Vhodné pro vegetariány.

2 komentáře:

  1. tvoje bramboráčky zajtra vyskúšam :-) mňam

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee bramboracky muzeme :) Nikdy by me asi nenapadlo davat tam rohlik, tak mozna priste :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...