úterý 3. ledna 2012

Enchiladas

Enchiladas je pokrm, pod kterým si většina lidí představí kukuřičnou tortilu, ve které může být zabaleno ledasco (od masa, zeleniny, sýru, fazolí a další). Je stočená podobně jako naše palačinka, zapečená a potřená pikantní pastou z čili.
Původ enchiladas můžeme najít v Mexiku, kde se prý tato tradice - balení kukuřičných a plněných placek - udržuje snad už od májských dob!
No zkraťme to... :-) Byli jsme s přítelem v Mark&Spencers a do oka mi padly tortilly (8 chuťově výborných tortill za úžasných 39 Kč!!!) a Enchilada (pikantní rajčatová omáčka k tortillám nebo chipsům). Po příjezdu domů jsme skleničku blíže prostudovali a všimli jsme si receptu na Enchiladas a přítel se rozhodl je hned vyzkoušet.
Suroviny:
500g kuřecího masa (použili jsme maso naložené v oblíbeném koření!)
1 bal. omáčky Enchilada
tortilly
sýr
(přidali jsme ještě rajčatový protlak)


Maso, ať už naložené nebo ne, orestujte na pánvi. Až bude dozlatova upečené, zalijte omáčkou Enchilada (teď případně dodejte i rajčatový protlak) a míchejte tak dlouho, než směs probuble. Poté Tuto masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a naplňte s ní tortilly. Je důležité vybrat hlavně maso a nechat trochu omáčky na přelití! Tyto tortilly pak zarolujte, vložte do pekáčku, potřete zbylou  omáčkou a hojně posypte sýrem. Takto připravené tortilly ještě 15 - 20 minut zapékejte v troubě na 180°C.

Je to rychlé, jednoduché a určitě Vám to bude chutnat. Já už přemýšlím nad obměnou... Říkala jsem si, že příště přidám kukuřici nebo jinou zeleninu.

Dobrou chuť!


P.S. - Tentokrát vařil i fotil Viki. Děkuji <3

1 komentář:

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...