sobota 21. ledna 2012

Párečky v hořčično-medové omáčce

Dnes přikládám receptík na výbornou mňamku, kterou mám moc ráda. Inspiraci k receptu jsem našla v loňském valentýnském vydání Ona Dnes. Bohužel jen inspiraci, neboť časopis jsem omylem vyhodila a v hlavě mi zůstala jen vzpomínka na suroviny, které recept obsahoval. Postupným zkoušením jsem se dopracovala k výbornému receptu, který poslouží jako výborný povzbuzovák chuti nebo jako výborná večeře např. na Valentýna či První máj :-). Nebo si jej můžete udělat jen tak pro radost.
Jako většina mých receptů jde o recept rychlý a jednoduchý.


 Suroviny: (2 porce)

1 vrchovatá lříce kvalitní hrubozrnná hořčice (osvědčila se mi francouzská zn. Bornier, viz obrázek)
1 dcl bílého vína (použijte takové, které máte rádi)
1 lžička lesního medu
12 minipárečků (nebo miniklobásky) Volte dle velikosti :-)

Postup:
V misce smíchejte med, hořčici a víno. Směs by měla být tekutá, ale ne moc řídká. Rozpalte pánev a rozehřejte lříci oleje. Poté na pánev vlijte připravenou směs a chvíli ji prohřívejte a počkejte, než se vypaří trochu vína. Poté vhoďte párečky a opekéjte tak dlouho, dokud nebudou párečky teplé a zároveň omáčka zhoustne. Poté již můžete servírovat. Podávejte nejlépe s opečeným bílým pečivem a sklenkou vína.

P.S. - Pokud jste z Brna či okolí, určitě doporučuji pro koupi kvalitních uzenin navštívit Řeznictví Bubla v Brně - Tuřanech. Je to podle mého názoru nejlepší řeznictví v brně a okolí. Dveře se tam netrhnou a prodavačky Vám rády poradí. Maso je čerstvé, uzeniny delikátní.
Pokud sem zavítáte, tak si určitě kupte Mini klobásky, vyzkoušejte speciální tlačenku a určitě neodcházejte bez kousku čerstvého masa. Nebudete litovat.

5 komentářů:

  1. Hmmm, už se zase olizuju :) Leni máte u mě na blogu malé překvapení, nakoukněte prosím :) Hezkou neděli!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Ali, :-) hledám na tvém blogu jako blázen, ale nemohu nic najít... můžeš mě prosím nasměrovat? jsem zvědavá... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ali, tak teď se mi už ten článeček zobrazuje! Moc děkuji za ocenění!!! :-)Moc si toho vážím!

    OdpovědětVymazat
  4. Teeda tohle vypadá úchvatně. Ta hořčice a med mi připomíná maso na kari s medem a hořčicí. S tím vínem to musí být jedna báseň, to by se Lukimu určitě líbilo ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Klári, to víno tam není vůbec cítit... jen tomu dodá krásně jemnou chuť ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...