pátek 2. března 2012

Hlívový guláš s pohankou

Trošku mě zlobí žaludek, tak tento týden moc nevařím ani nepeču. Dnes jsem uvařila hlívový guláš, který mi moc chutná a přitom je zdravý. Vyzkoušejte jej. Hlívě se přezdívá "elixír mládí" a je výborná na imunitu. A co víc, narozdíl od jiných hub se při tepelné úpravě nepromění v "blato", ale zůstane pořád křupavá a dobrá.

Hlívový guláš
Suroviny:
2 cibule
3 střední brambory
30 dkg hlívy
sůl
pepř
vývar
uzená paprika
olej

mouku na zahuštění (žitná, jemně mletá)

Na oleji opečeme dozlatova nakrájenou cibulku. Poté zasypte paprikou a a chvilku opečte. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a hlívu. Zase chvíli opékejte. Poté zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte do změknutí brambor a hlívy. Poté dochuťte a zahustěte moukou. Pokud máte rádi maso, tak přidejte nakrájenou dobrou klobásku.

Pohanka:
1 díl pohanky
1,5 dílu vody
vegeta bez glutamátu
lžíce oleje

Pohanku propláchněte teplou vodou. Poté dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte olej a trošku vegety (nemusí být, stačí sůl, ale mě přijde, že má pak pohanka lepší chuť). 3 minuty vařte a pak vypněte a nechte v zavřeném hrnci 30 minut dojít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...