Trošku mě zlobí žaludek, tak tento týden moc nevařím ani nepeču. Dnes jsem uvařila hlívový guláš, který mi moc chutná a přitom je zdravý. Vyzkoušejte jej. Hlívě se přezdívá "elixír mládí" a je výborná na imunitu. A co víc, narozdíl od jiných hub se při tepelné úpravě nepromění v "blato", ale zůstane pořád křupavá a dobrá.
Hlívový guláš
Suroviny:
2 cibule
3 střední brambory
30 dkg hlívy
sůl
pepř
vývar
uzená paprika
olej
mouku na zahuštění (žitná, jemně mletá)
Na oleji opečeme dozlatova nakrájenou cibulku. Poté zasypte paprikou a a chvilku opečte. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a hlívu. Zase chvíli opékejte. Poté zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte do změknutí brambor a hlívy. Poté dochuťte a zahustěte moukou. Pokud máte rádi maso, tak přidejte nakrájenou dobrou klobásku.
Pohanka:
1 díl pohanky
1,5 dílu vody
vegeta bez glutamátu
lžíce oleje
Pohanku propláchněte teplou vodou. Poté dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte olej a trošku vegety (nemusí být, stačí sůl, ale mě přijde, že má pak pohanka lepší chuť). 3 minuty vařte a pak vypněte a nechte v zavřeném hrnci 30 minut dojít.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den