středa 7. března 2012

Pudingovo-tvarohový dezert

Miluju termix. Ano. Už od dětství. Stejně jako pudingy. Ale jen ty domácí, ty kupované nemusím. Když jsem byla menší, tak máma dělala pudingy snad každý týden. Teď, od té doby co bydlím s přítelem, připravuji puding pomálu. A když už, tak žádný puding z prášku, ale dělám pěkně poctivý domácí. :-)
Dneska Vám tedy přináším recept na takový můj domácí vanilkový termix :-). Vyzkoušejte a věřím, že se po první lžičce zasníte a v myšlenkách vrátíte do dětství.
Na puding budete potřebovat:
1/2 l plnotučného mléka
1 vanilkový lusk
2 lžíce třtinového cukru (případně více dle chuti)
50 g kukuřičného škrobu
1 žloutek
rum
tvaroh

Do hrnce se silným dnem nasypte 2 lžíce cukru a vanilkový lusk nakrájený na kousky (předtím z každého kousku vyškrábněte zrníčka, které taktéž vhoďte do hrnce) a chvíli zahřívejte. Poté přilijte 1/4 l mléka a chvíli prohřívejte, aby se uvolnila vanilková vůně. Mezitím v dalším 1/4 l mléka rozmáchejte kukuřičný škrob.
Z horkého mléka vyberte všechny kousky vanilkového lusku a poté vlijte rozmíchanou směs mléka a škrobu. Za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Poté do pudingu vmíchejte rozšehlaný žloutek a ještě chvíli povařte. Žloutek dodá pudingu žlutou barvu. Můžete přidat trošku rumu, tak 2 lžíce, které v pudingu ani nepocítíte, pouze docílíte zvýraznění chuti pudingu.
Nakonec do pudingu zašlehejte 1 tvaroh. Poté rozdělte do misek, přidejte piškotky a nechte ztuhnout.
Pak už jen popadněte lžíci a hurá do toho!

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. původně jsem to sem ani nechtěla dávat, protože jsem myslela, že většina lidí dělá puding takhle... ale pak jsem dávala puding známým a všichni jak se to dělá a jakože vůbec nevěděli, tak jsem se rozhodla to dát i sem ;-) tak snad poslouží ;-)
      a dobrota to je, měla jsem teď k snídani a mňaaam... kam se hrabou kupované dezerty ;-)

      Vymazat
  2. Mnam, puding milujem a tato tvoja vylepsena verzia je urcite velka dobrota

    OdpovědětVymazat
  3. to musí být moc dobré :-)
    http://kivibloguje.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...