sobota 12. května 2012

Genusfestival ve Vídni

Dnes jsem zase po roce zavítala na Genusfestival do rakouské metropole Vídně. 
Co Vám budu nalhávat... Rakušané jsou, co se jídla a festivalů týče (a také mentality lidí), alespoň 20 let před námi. BIO je tam absolutní samozřejmostí, ochota, úsměvy, kvalita. Prostě nemám co vytknout... Cena odpovídá kvalitě. :-)

Např. když nákup, tak automaticky do tašky. Jinou než papírovou neočekávejte.
Když jídlo, tak na papírové talířky a s dřevěnými příbory.
Když chcete ochutnat, tak Vám nabídnou vše. 
Když nekoupíte nic, stejně se na Vás usmějí a popřejí Vám krásný den.
Všichni prodejci jsou krásně oblečeni, jednají s Váma jako s někým, komu jsou vděční za svoji obživu.
Všichni prodejci prodávají jen to, co by si sami koupili. Žádné náhražky, konzervanty, éčka. Vše poctivé, nešizené... 

No prostě senzační... Nechci říkat, že vše je černobílé, ale určitě co se týče jídla a ekologie se máme od Rakušanů co učit. 

A doporučuji se na Genussfestival zajet podívat a pochutnat si na místních specialitách :-).
Více ve fotoreportáži :-)






Já s vynikajícím dortíkem - třené vanilkovo-citronové těsto, na tom jemný nadýchaný vanilkový krém a nahoře sladké jahůdky zalité želatinou. Ňami.


Zelenina byla všude a byla čerstvá a kvalitní. Opravdu si pak kladete otázku cože to z hrůzy prodávají u nás. Vůní a vzhledem se to nedá srovnávat. Možná tak s našimi BIO výrobky.
Tady si dopřávám jahodové bowle. Představte si pod tím kelímek plný na plátky pokrájených jahod, zalitých růžovým šampáněm a do toho cvrknuto trochu sladkého sirupu. Mňaaami. Mimochodem věděli jste, že v Rakousku nalévají alkohol již od 16 let?

Hlavní stan, kde probíhali kuchařské show s největšími rakouskými šéfkuchaři.
Můj oblíbený stánek, kde pán krájel luxusní pršut. Mňam
Lenča s makovou a meruňkovou zmrzlinou. Opravdu luxusní záležitost. S přítelem jsme se shodli, že tato zmrzlina je asi ta nejlepší, jako jsme zatím jedli.



Krásné prostředí Stadtparku přímo svádí k polehávání na trávě, nemyslíte?
Na toto jsem se těšila celý rok. Výborné bílé mini párečky s luxusním zelíčkem. Mňam.


Na cestu jsme si koupili hada z celozrnného těsta, který byl plněný zauzenou šunkou a křenem.
A takovéto dobroty jsme si dovezli domů. Pršut, marmeládka, grilovací hořčice, sýr, klobáska, nugát a vínečko. Mňam!

2 komentáře:

  1. Já tam dnes taky byla :-) Vždycky se celý rok těším na Surspeck. Letos bylo asi díky počasí méně lidí, tak to bylo fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ ten jsme měli taky, je luxusní. Ale já radši pršuto :-) to počasí mohlo být lepší, to je fakt... jsme měli v plánu ještě zoo, ale ta bohužel padla, protože začlo tolik pršet a foukal tak silný vítr, že jsme se na to vykašlali.... tak pojedeme jindy ;-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...