Sezona rajčat je tady! Konečně! Konečně jsou k sehnání i česká rajčata! Milujete rajčata? Já je zbožňuji, i když bych je prý neměla. Ale nedokážu si život bez nich představit.
Nový červnový Gurmet je plný speciálu s rajčatovými recepty. Mě zaujaly všechny a proto jsem se je rozhodla vyzkoušet. Jako první přišel na řadu recept, který začínal slovy
"... máte spoustu rajčat a žádný čas vařit oběd nebo večeři? Máme pro vás originální záchranu. Vaše ruce budou potřebovat jen malou chvilku, a přesto bude výsledek fantastický!"
No nezní to dokonale? Rajčata, mám. Času v kuchyni moc trávit nechci a mám šílenou chuť na něco dobrého...
Stačí si připravit jen (na 4 porce):
900g rajčátek
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
4 velká vejce
2 lžíce petrželky
sůl
pepř
(já přidala bazalku a trošku jarní cibulky)
Postup je jednoduchý. Na začátku si zapněte troubu, aby se stihla předehřát na 180°C. Pak jen stačí pokrájet rajčátka, česnek a promíchat obojí s olivovým olejem, solí a pepřem (přidejte klidně i oblíbené bylinky). Poté vložte do trouby a pečte zhruba 40 minut. Poté rajčata vytáhněte z trouby a do směsi vyklepněte 4 vejce a dejte dopéct do trouby. Zapečte právě tolik, jak máte vajíčka rádi. Já miluju když je žloutek na povrchu uvařený, ale když do něj píchnu, vyteče ;-). Můžete posypat petrželkou. (já nahradila pažitkou).
Podávejte např. s opečenou bagetkou, nebo jako já s plátky kváskového chlebíčku.
Je to opravdu luxusní pochoutka!!!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
A pro moji dietu jako stvořené. Děkuji za recept. Jak budu mít dost rajčat, hned se do receptu pustím.
OdpovědětVymazatUž se těším na další recepty s rajčaty.
Vypadá skvěle a opravdu nenáročné na přípravu určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatholky opravdu je to moc dobré. samotnou mě to překvapilo... to vajíčko tomu dodá šmrnc a je to fakt lahoda... :-) a navíc je to i dietní dobrůtka ;-)
OdpovědětVymazatVyzera to velmi pekne, urcite tak aj chuti. Tiez sa na to niekedy chystam. Ja to poznam pod nazvom Shakshuka, je to jedlo Blizkeho vychodu.
OdpovědětVymazatvidíš Míšo, jsem zas o něco chytřejší... to jsem nevěděla, že je to z Blízkého východu. Moc si tvých komentářů cením!!! :-) děkuji
VymazatVypadá to moc dobře! Taky rajčata miluju a jím je i v zimě, kdy žádnou chuť nemají a já u toho dost trpím. Přestat je jíst ale nemůžu :-P Takže zkusím tenhle recept.
OdpovědětVymazata co zkusit v zimě konzervovaný italský? to já přes zimu jedině tyto... chutnají letně, i když jsou v konzervě... ale je to trošku dražší než čerstvé... dobré jsou okolo 30 - 40 Kč za 400g konzervu... ale to je tak akorát pro mě a stačí ;-)
VymazatJj, na zpracování (do teplých jídel) jedině ta konzervovaná italská rajčata. Ale na Caprese nebo jiný studený zeleninový salát to není tak úplně "wončo".
Vymazattak právě ty saláty si raději dám spíš v létě, než z těch zimních napodobenin rajčat, ale tak to je otázka každého, pro co se rozhodne ;-)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatHned jsem si to v Gurmetu zaškrtla, máme podobné chutě! Já zatím ještě teda nezkusila ale mám plán to dnes udělat na večeři...díky, vypadá to krásně!
OdpovědětVymazatMňam!
OdpovědětVymazat