pátek 18. května 2012

Špenátovo-chřestový koláč

Mám ráda rychlá, jednoduchá a chuťově čistá jídla. Mezi NEJ patří chřest, který nebude chybět ani v tomto receptu. Chřestová sezona je v plném proudu, špenátová taky, tak proč si je nedopřát oba společně. Kombinace těchto dvou jarních zeleninek je výtečná.
 

Budete potřebovat:
1 bal. listového těsta
200 g Lučiny (můžete i více)
oblíbené koření (já použila směs na feta sýry)
5 stroužků česneku
špenát (nevím, množství odhadněte...)
250 g chřestu
parmazán
sůl
pepř

Listové těsto rozválejte a dejte na plech. Vložte do předehřáté trouby a rozpečte. Mezitím si oloupejte a povařte chřest a spařte špenát. V misce smíchejte lučinu s bylinkami, česnekem a solí s pepřem.
Na rozpečené listové těsto rozetřete lučinu, poklaďte špenátem a chřestem a zasypte strouhaným parmazánem. Dejte do trouby a dopečte do růžova. Podávejte se zeleninou. Mňaaam :-)

3 komentáře:

  1. Tyto zapečené slané koláče mám velmi ráda,bezva recept :)

    OdpovědětVymazat
  2. A jaká to byla dobrota! :-) děkuju za úúžasnou véču Leničko!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...