Sezona rebarbory je v plném proudu a tak jsem se i já odhodlala k přípravě moučníku s rebarborou. Podmínky byly jednoduché - recept musel být rychlý, s velkým množstvím rebarbory a s drobenkou. A hlavně nic kynutého!
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vlažného mléka
2 lžíce vanilkového cukru
2 lžičky vinného kamene (nebo 1 kypřící prášek)
rebarbora
Drobenka: 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rozpuštěného másla
Všechny sypké suroviny smíchejte, poté přidávejte postupně vejce, olej a mléko. Vymíchejte hladké těsto, které vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (menší plech). Na těsto nakrájejte oloupanou rebarboru a úplně nahoru přijde drobenka.
Pečte při 180°C cca 35 minut.
Je to moc osvěžující a dobrý moučník. Je málo sladký, což je pro mě zcela vyhovující. Kdo má radši sladší, tak ať posype více drobenkou.
dobrou chuť!
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Bezva recept, chystám se na koláč tento týden, kdo má rád rebarboru, je to pochoutka :)
OdpovědětVymazata děláte z rebarbory i něco jiného? Já ji znám jen do moučníků... :-/ ale ráda bych ji vyzkoušela i jinak...
VymazatMusím se přiznat, že i já ji používám především do moučníků,je dobrá v kombinaci s jahodama, ale je z ní i dobrá marmeláda :)
VymazatLeňulko,
OdpovědětVymazatjsem mile překvapená, protože jsem rebarboru chtěla tenhle týden vyzkoušet a ty jsi mi bez práce naservírovala lákavý receptík. Tak o víkendu peču..podle tvýho návodu ;-).
Vivi
jé tak to mi pak napiš, jak ti receptík chutnal... Mě přijde báječný. Jak jsem psala ne moc sladký, nadýchaný a hlavně je hned hotový ;-)
VymazatLeňulko, už mám recept opsaný a dnes (když nebudu večer po práci líná) ho udělám.
OdpovědětVymazatMinule jsem z rebarbory dělala něco jako crumble. Do máslem vymazaných kokotek jsem na kousky nakrájela rebarboru a jablko, bohatě zasypala drobenkou a dala zapéct do trouby na 200° asi na 25 minut. Manžel rebarboru moc nemusí, ale tohle mu moc chutnalo!
tiež sa chystám na nejaký rebarborový koláčik tak dúfam, že to stihnem a tento tvoj hrnčekový vyzerá lákavo :)
OdpovědětVymazatupečeno,snědeno, výborný :-)
OdpovědětVymazat