sobota 27. srpna 2011

Zdravý "tatarák"

Tatarák je pro mě luxusní záležitost, ale co Vám budu nalhávat, tak můj strach z nezpracovaného masa je natolik velký, že si pravý tatarák dopřeji tak jednou za 2 roky. Proto jsem hledala jinou alternativu, kterou bych si mohla dopřávat častěji.
Asi před rokem jsem ve starším časopise narazila na recept na zeleninový tatarák. Docela mě zajímalo, jak toto může chutnat, tak jsem se hned vrhla do zkoušení. Dopadlo to nadmíru dobře. Upřímně - maso tímto nenahradíte, ale vytvoříte výbornou, kořeněnou, pikantní směs na topinky, která Vám určitě zachutná natolik, že si ji budete dopřávat pravidelně.
 Postup je velice jednoduchý. Všechny níže uvedené suroviny nastrouhejte nebo nakrájejte na co nejmenší části a poté okořeňte, zamíchejte a dochuťte dle libosti. Poté snad jen Dobrou chuť!

A ještě poznámka, když zdravé, tak se vším všudy a ne že si k tomu uděláte topinky na sádle... zkuste jako já jen topinky připravené v topinkovači. ;-)

Suroviny:2 polévkové lžíce nastrouhaného celeru
2 polévkové lžíce nastrouhané mrkve
4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
4 polévkové lžíce strouhaného sýra
4 stroužky česneku
½ menší cibule
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 polévková lžíce worcesterské omáčky
1 polévková lžíce hořčice
1 polévková lžíce oleje
tabasco nebo ostrý kečup
mletý černý pepř
sůl

4 komentáře:

  1. Musim sa priznat, tatarak som este v zivote nejedla, asi mam tiez fobiu zo suroveho masa a vajicok...a preto tento zeleninovy sa mi velmi pozdava!

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda tatarák z masa miluju a strach mi v konzumaci nedovede zabránit :) Tenhle vypadá zajímavě, my doma dělali dřív "falešný tatarák" z nastrouhaných vařených brambor, na topinky byl taky vynikající :) Hmmm, a ty topinky na sádle... :D

    OdpovědětVymazat
  3. ja som jedla uz tatarak masovy, hubovy, hraskovy, falosny-zemiakovy(vsetky su fantasticke!!!), ale tento zeleninovy este nie a tiez som nom citala vcera v nejakom casopise, musim skusit, vdaka za inspiraciu a hlavne za overenie, ze ked to zrealizujem, tak sa to podari a bude to chutit, aspon nemusim riskovat a idem na istotu! :)))

    OdpovědětVymazat
  4. taky jsem ho delala a muzu jen doporucit ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...