pondělí 30. dubna 2012

První giveaway :-)

Naposledy aktualizuji a posouvám... 

Moji milí přátelé... Soutěž se blíží do finále, zbývá už jen 1 den, proto neotálejte. Do dnešního dne dorazilo celkem 11 soutěžních receptů, za něž jsem opravdu moc ráda! Děkuji

Zdůrazňuji, že se zúčastnit může kdokoliv z celé EU! Výhru zašlu v rámci celé EU! Můžete se zúčastnit i vy, kteří nežijete v rámci Československa ;-)...  

Ve středu se těšte na výsledky soutěže :-).

A děkuji moc za každého nového čtenáře, vždy mi to vykouzlí úsměv na tváři...  

Moji milí přátelé :-)
Jaro je v plném proudu, venku je nádherné počasí, sluníčko svítí. A tak mě napadlo, že odměním Vás, věrné čtenáře malým překvapením. Co to bude?
Rozhodla jsem se Vás odměnit "kořeněným" balíčkem, který bude obsahovat čerstvé a kvalitní koření. Výběr bude podle mého uvážení. Vyberu koření, která mám nejraději a vaření si bez nich nedovedu představit. :-)

Chcete se zúčastnit?




Je to jednoduché, stačí:

1) být mým fanouškem na těchto stránkách nebo na facebooku.
2) do komentářů vložit svůj email a recept na téma "Láska prochází žaludkem". Může se jednat o moučník, dezert, polévku, nápoj, hlavní chod. Chutí ani ingrediencemi se meze nekladou. Zkrátka cokoliv, co byste připravili svému milému / své milé, když byste jim chtěli dát najevo svou lásku. Recept můžete napsat nebo stačí vložit odkaz. Pokud vložíte odkaz, prosím jen na recepty, které máte opravdu vyzkoušené a chutnají vám!!! :-)

Konec soutěže bude 1. května , výherce vylosuji následující den , ;-).
Losovat budu pomocí generátoru náhodných čísel. Jako bonus poté ukuchtím a nafotím vítězný recept a zveřejním tady na blogu :-).

Výhru zašlu kamkoliv v rámci EU. :-)

Těším se na Vaše příspěvky ;-)

25 komentářů:

  1. rezacovak@email.cz

    Určitě semifreddo s croquantem od Jamieho Olivera. Je lehoučké jak obláček ;-)

    http://www.cuisinebyklarish.blogspot.com/2011/10/semi-freddo-s-croquantem-podle-jamie.html

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj, zajímavý giveaway:) můj e-mail je navratilovazuzana@email.cz, na FB jsem jako Zuzana Navrátilová..

    a recept - u nás doma se láska vyjadřuje povedeným kynutým těstem, takže by to asi byly naše tradiční posvícenské koláčky, recept na mém blogu je tu http://color-licious.blogspot.com/2012/03/traditional-yeasted-mini-pies.html

    OdpovědětVymazat
  3. Tý jo, hrozně ráda vařím, jsem ráda, že jsi navštívila můj blog a já se tak můžu podívat na tvůj. Stejně jako tvůj druhý blog o knihách-miluju totiž číst. Takže určitě oba dávám mezi své oblíbené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :-) jsem ráda že se ti blogy líbí ;-) snad budu na svůj blog o knížkách přispívat častěji ;-)

      Vymazat
  4. mikaterina@seznam.cz

    Harlekýn
    Korpus:
    6 vajec (oddělit) ; 8dkg cukru do žloutků, 12dkg cukru do bílků,
    12dkg hl. mouky, prášek do pečiva, 1/2 dcl oleje , 2pol. lžíce kakaa

    Krém:
    4dcl mléka, 20dkg čokolády na vaření , 1 celé máslo, 2 pol. lžíce kakaa
    4 šlehačky a 4 ztužovače
    Mléko, čokoládu, kakao a máslo rozpustíme ve vodní lázni, potom necháme vychladit, občas zamícháme. 4 minuty mixujeme tyčovým mixerem a přes noc dáme do ledničky. Druhý den vymixovat do krému. Namazat
    na korpus , na krém dáme šlehačku a posipeme buď nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.

    OdpovědětVymazat
  5. martina.flasarova@seznam.cz

    Mému muži se zavděčím hlavně sladkým a je jedno, jakého druhu to bude. Ale co mu hodně chutnalo, tak byly Jablkovo-makové řezy. Tady je recept a odkaz: http://martininakuchyne.blogspot.com/2011/12/od-tchyne-jsem-dostala-velkou-sklenici.html

    Jablkovo-makové řezy
    1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek cukr krupice, 3/4 hrnku neumletého máku, 3/4 hrnku oleje, 1/4 hrnku mléka, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 kg nastrouhaných jablek

    Do velké mísy dáme mouku, cukr, mák, prášek do pečiva, pak přilijeme mléko, olej. celé vejce a šlehačem uděláme hladké těsto, pak přidáme nastrouhaná jablka, ze kterých jsme vymačkaly lehce šťávu. Ještě jednou krátce projedeme ručním šlehačem. Těsto nalijeme do pekáčku s pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 30-40 min podle trouby.

    OdpovědětVymazat
  6. mylazek@seznam.cz

    Krémová sváteční polévka

    1/2 šalotky, 2 dc suchého bílého kvalitního vínka, 4 střední brambory, půl svazku medvědího česneku, 1 smetana 31 %, 500 ml kuřecího ne moc mastného vývaru, muškátový oříšek

    Na jemno nakrájenou šalotku osmahneme na másle do růžova. Přilijeme 2 dc vínka a přisypeme 2 na malé kostičky nakrájené brambory, osolíme. Necháme zredukovat. Poté přilijeme vývar. Po změknutí brambor dáme do kastrůlku medvědí česnek a krátce provaříme. Pozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme šlěhačku a přihodíme zbylé 2 na malé kostečky nakrájené brambory. Dovaříme, ochutíme muškátovým oříškem a čerstvou petrželkou. Lze nahoře posypat i krutonky =)

    Luxus lidi =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj díky za receptík, jen prosím napiš pod jakým jménem jsi na fb ;-) ať případně známe potencionálního výherce / výherkyni... A jinak polévku určitě vyzkouším, vypadá luxusně ;-)

      Vymazat
    2. to je Megííí alias Magda Otáhalová :D

      Vymazat
    3. omlouvám se, nějak sem to zapomněla doplnit =) díky Kláruš =)

      Vymazat
  7. Ahoj tak podla mna top 1 je tento recept http://varecha.pravda.sk/recepty/cviklovo-cokoladove-muffiny-/22197-recept.html erika fedorova@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé děkuji za další super receptík ;-) červená řepa na sladko, to mám ráda ;-)

      Vymazat
  8. ahoj Leňulko, tak i já se ráda zúčastním. Vybrala jsem recept na Žitné muffiny se švestkami a meruňkami. Je to takový zdravější recept, který teda příjemně překvapil, jak byl dobrý.
    Je zde http://kivibloguje.blogspot.com/2012/04/zitne-muffiny-se-svestkami-merunkami.html
    Jinak mail hrubuh@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé tak to určitě vyzkouším... miluju zdravé receptíky :-) zdravejist.blogspot.com

      Vymazat
  9. angels-fall-first@seznam.cz

    Tak já se taky přidám, nejoblíbenější recept je Domácí krtkův dort.

    TĚSTO:
    320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva

    STRACCIATELOVÝ KRÉM:
    250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem
    400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány

    PUDINK:
    250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru


    Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.

    Těsto:
    Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a
    mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou
    vmícháme sních z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s
    ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.

    Stracciatelový krém:
    V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme
    smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.
    Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se
    nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme
    bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. A je hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc
    buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za další příspěvek do soutěže. Krtkův dort taky dělám, akorát místo tvarohu dělám krém jen ze šlehačky... :-)

      Vymazat
  10. Ahojda, u nas by to po zkusenostech z posledni doby byl urcite kynuty snehovy venec, hlavne varianta s karamelem :) (http://vareni.ritta.cz/moucniky/kynuty-snehovy-venec/)

    Meg (meg@ritta.cz)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,

    o víkendu jsem vařil pro přitelkyni a návštevu svíčkovou a karlovarské knedlíky. Sám jsem byl opravdu velice spokojený a všichni se olizovali až za ušima. Za sebe můžu říct, že nic tak dobrého jsem už dlouho dobu nejedl.

    Svičkovou jsem dělal přibližně podle receptu z tvého blogu ( http://gurmankalenulka.blogspot.com/2012/03/svickova-s-domacimi-knedliky.html )
    Karlovarské knedlíky ( http://www.apetitonline.cz/recepty/4297-karlovarske-knedliky.html )

    Petr Gabriel pgabriel@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  12. To se nám to pěkně rozjíždí ;-)
    Děkuji Meg i Petrovi za příspěvek! Petrův mě obzvlášť těší ;-) Je mi radostí, že moje recepty jsou inspirativní ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji ti za pozvání do První giveaway :), přidávám též jeden recept, třeba na klasický nedělní moučník zde je odkaz na mém blogu http://unavenavarecka.blogspot.com/2012/04/babovka-plnena-makem.html
    Budeš mít těžkou úlohu je zde již hodně prima receptů tak ať vyhraje ten nejlepší...:)
    soniavlad@tiscali.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé děkuji... Úloha zas tak těžká nebude, protože budu losovat... vybírat bych nechtěla :D ale asi vyzkouším postupně všechny, všechny jsou totiž úžasné ;-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...