středa 2. května 2012

Rychlý rebarborový koláč

Sezona rebarbory je v plném proudu a tak jsem se i já odhodlala k přípravě moučníku s rebarborou. Podmínky byly jednoduché - recept musel být rychlý, s velkým množstvím rebarbory a s drobenkou. A hlavně nic kynutého!


Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vlažného mléka
  2 lžíce vanilkového cukru
2 lžičky vinného kamene (nebo 1 kypřící prášek)
rebarbora

Drobenka: 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rozpuštěného másla

Všechny sypké suroviny smíchejte, poté přidávejte postupně vejce, olej a mléko. Vymíchejte hladké těsto, které vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (menší plech). Na těsto nakrájejte oloupanou rebarboru a úplně nahoru přijde drobenka.

Pečte při 180°C cca 35 minut.

Je to moc osvěžující a dobrý moučník. Je málo sladký, což je pro mě zcela vyhovující. Kdo má radši sladší, tak ať posype více drobenkou.

dobrou chuť!

8 komentářů:

  1. Bezva recept, chystám se na koláč tento týden, kdo má rád rebarboru, je to pochoutka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a děláte z rebarbory i něco jiného? Já ji znám jen do moučníků... :-/ ale ráda bych ji vyzkoušela i jinak...

      Vymazat
    2. Musím se přiznat, že i já ji používám především do moučníků,je dobrá v kombinaci s jahodama, ale je z ní i dobrá marmeláda :)

      Vymazat
  2. Leňulko,
    jsem mile překvapená, protože jsem rebarboru chtěla tenhle týden vyzkoušet a ty jsi mi bez práce naservírovala lákavý receptík. Tak o víkendu peču..podle tvýho návodu ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé tak to mi pak napiš, jak ti receptík chutnal... Mě přijde báječný. Jak jsem psala ne moc sladký, nadýchaný a hlavně je hned hotový ;-)

      Vymazat
  3. Leňulko, už mám recept opsaný a dnes (když nebudu večer po práci líná) ho udělám.
    Minule jsem z rebarbory dělala něco jako crumble. Do máslem vymazaných kokotek jsem na kousky nakrájela rebarboru a jablko, bohatě zasypala drobenkou a dala zapéct do trouby na 200° asi na 25 minut. Manžel rebarboru moc nemusí, ale tohle mu moc chutnalo!

    OdpovědětVymazat
  4. tiež sa chystám na nejaký rebarborový koláčik tak dúfam, že to stihnem a tento tvoj hrnčekový vyzerá lákavo :)

    OdpovědětVymazat
  5. upečeno,snědeno, výborný :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...