Máte rádi pizzu? Tak čtěte dál, tenhle receptík je tu pro Vás. Tento neobvyklý recept jsem objevila v jednom ze starších čísel časopisu Gurmet. Těsto této pizzy je zvláštní, netypické, vlahé, syté. Určitě vás překvapí skvělá chuť polenty, která je bohužel v dnešních kuchyních opomíjena, i když je to velká škoda. Je to výborná potravina, ze které můžete vytvářet tisíce lahodných pokrmů. Výborná je např. polentová kaše s medem a jogurtem, nebo zapečené polentové kostky se špenátem a sýrem a spoustu dalšího.
Na ozdobu si připravte to, co máte rádi na pizze: mozzarella, žampiony, rajčata, sušená rajčata, sýr, šunka, rajčatové sugo (uvařenou směs z rajčat, cibule, česneku, oregána a dalších bylinek), brusinky, nakládané cibulky,...
Troubu rozehřejeme na 180°C.
Vývar přiveďte k varu. Do vroucího vývaru pomale vmíchávejte polentu. Za stálého míchání vařte 3 min. Poté odstavte z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr, pepř, sůl.
Hotovou polentovou kaši nalijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete. Poté vložte na 10 minut do vyhřáté trouby a nechte zapéci. Mezitím si nachystejte věci na ozdobu. Po zapečení pizzu nazdobte jak klasickou pizzu : sugo, sýry, salámy,... a dejte na dalších 15 min zapéci. Poté se již směle pusťte do jídla. Dobrou chuť!
Výborné!!!
Jo, polentu mám ráda, zatím vždy skončila na přílohu jako kaše nebo opečená, tohle mám už dlouho v plánu :)
OdpovědětVymazatmnaaam Leni, hned by som si dala! vyzera naozaj na zjedenie!
OdpovědětVymazatmy zbožňujeme pizzu, vyzerá úžasne! :-)
OdpovědětVymazat