úterý 1. listopadu 2011

Polentová pizza

Máte rádi pizzu? Tak čtěte dál, tenhle receptík je tu pro Vás. Tento neobvyklý recept jsem objevila v jednom ze starších čísel časopisu Gurmet. Těsto této pizzy je zvláštní, netypické, vlahé, syté. Určitě vás překvapí skvělá chuť polenty, která je bohužel v dnešních kuchyních opomíjena, i když je to velká škoda. Je to výborná potravina, ze které můžete vytvářet tisíce lahodných pokrmů. Výborná je např. polentová kaše s medem a jogurtem, nebo zapečené polentové kostky se špenátem a sýrem a spoustu dalšího. 

Na pizzu si připravte 1 l masového vývaru (může být i z kostky), 1/4 kg instantní polenty, 50 g strouhaného sýru výrazné chuti, pepř a sůl.
Na ozdobu si připravte to, co máte rádi na pizze: mozzarella, žampiony, rajčata, sušená rajčata, sýr, šunka, rajčatové sugo (uvařenou směs z rajčat, cibule, česneku, oregána a dalších bylinek), brusinky, nakládané cibulky,...

Troubu rozehřejeme na 180°C.
Vývar přiveďte k varu. Do vroucího vývaru pomale vmíchávejte polentu. Za stálého míchání vařte 3 min. Poté odstavte z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr, pepř, sůl.
Hotovou polentovou kaši nalijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete. Poté vložte na 10 minut do vyhřáté trouby a nechte zapéci. Mezitím si nachystejte věci na ozdobu. Po zapečení pizzu nazdobte jak klasickou pizzu : sugo, sýry, salámy,... a dejte na dalších 15 min zapéci. Poté se již směle pusťte do jídla. Dobrou chuť!

Výborné!!!

3 komentáře:

  1. Jo, polentu mám ráda, zatím vždy skončila na přílohu jako kaše nebo opečená, tohle mám už dlouho v plánu :)

    OdpovědětVymazat
  2. mnaaam Leni, hned by som si dala! vyzera naozaj na zjedenie!

    OdpovědětVymazat
  3. my zbožňujeme pizzu, vyzerá úžasne! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...