Dnes k večeři jsem se rozhodla uvařit recept z artyčoků a rajčat z kuchařky Tapas. Taky milujete artyčoky? Já velice. Akorát jsem ještě neměla odvahu pustit se do vaření s čerstvými artyčoky. Poradíte mi jak na to?
Ale nyní už k receptu :-)
Pro 4 osoby si připravte:
16 artyčokových srdíček (já použila konzervované, od firmy Horica z Makra, 800g)
2 cibule
2 stroužky česneku
4 rajčata
olej
3 lžíce sherry octa
50 ml suchého sherry
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce směsi nasekaných bylinek (bazalka, majoránka, petržel, tymián,...)
sůl
pepř
Artyčoky nakrájejte na poloviny a nechte okapat. Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli a česnekem dejte zesklovatěte na trošce oleje. Přimíchejte rajčata a duste asi 8 minut. Mezitím si smíchejte sherry ocet s sherry a olivovým olejem. Poté přimíchejte k podušeným rajčatům. Do směsi přimíchejte i bylinky. Nešetřete s nimi!
Na dno mísy rozprostřete artyčoky a ty zalijte rajčatovou směsí. Nechte 3 hodiny odležet v ledničce. Podávejte se selským chlebem.
Já osobně jsem půlku nechala marinovat a druoho půlku zapekla. Více mi chutnala pečená verze, ale obojí bylo moc dobré.
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
mnaaam, to musi byt skvele, ja mam articoky tiez rada, ale mam na nich alergiu, takze si ich doprajem len velmi vynimocne a vo velmi malom mnozstve :-///
OdpovědětVymazatkoukám, že jsi se do toho už pustila :-). Vypadá to mooc jedle! šikulka
OdpovědětVymazata 1 plechovka mě vyjde tak na 3 jídla, což je super :-)
OdpovědětVymazatvypadá to krásně, Emanuel Ridi ukazoval jak vykrájet čerstvý artyčok, chystám se taky zkusit, jsem zvědavá jak dopadnu
OdpovědětVymazat