středa 15. února 2012

Artyčoková srdíčka s rajčatovou salsou

Dnes k večeři jsem se rozhodla uvařit recept z artyčoků a rajčat z kuchařky Tapas. Taky milujete artyčoky? Já velice. Akorát jsem ještě neměla odvahu pustit se do vaření s čerstvými artyčoky. Poradíte mi jak na to?
Ale nyní už k receptu :-)


Pro 4 osoby si připravte:
16 artyčokových srdíček (já použila konzervované, od firmy Horica z Makra, 800g)
2 cibule
2 stroužky česneku
4 rajčata
olej
3 lžíce sherry octa
50 ml suchého sherry
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce směsi nasekaných bylinek (bazalka, majoránka, petržel, tymián,...)
sůl
pepř

Artyčoky nakrájejte na poloviny a nechte okapat. Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli a česnekem dejte zesklovatěte na trošce oleje. Přimíchejte rajčata a duste asi 8 minut. Mezitím si smíchejte sherry ocet s sherry a olivovým olejem. Poté přimíchejte k podušeným rajčatům. Do směsi přimíchejte i bylinky. Nešetřete s nimi!
Na dno mísy rozprostřete artyčoky a ty zalijte rajčatovou směsí. Nechte 3 hodiny odležet v ledničce. Podávejte se selským chlebem.

Já osobně jsem půlku nechala marinovat a druoho půlku zapekla. Více mi chutnala pečená verze, ale obojí bylo moc dobré.

4 komentáře:

  1. mnaaam, to musi byt skvele, ja mam articoky tiez rada, ale mam na nich alergiu, takze si ich doprajem len velmi vynimocne a vo velmi malom mnozstve :-///

    OdpovědětVymazat
  2. koukám, že jsi se do toho už pustila :-). Vypadá to mooc jedle! šikulka

    OdpovědětVymazat
  3. a 1 plechovka mě vyjde tak na 3 jídla, což je super :-)

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá to krásně, Emanuel Ridi ukazoval jak vykrájet čerstvý artyčok, chystám se taky zkusit, jsem zvědavá jak dopadnu

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...