pondělí 6. února 2012

Gratinovaný fenykl s bramborovou kaší

Fenykl, zelenina, které jsem dlouho odolávala a chtěla ochutnat. Jediné s čím jsem měla problém byla typická nasládlá fenyklová vůně. Nemám totiž ráda fenyklové čaje a podobné. Nedávno jsem našla jednoduchý recept na gratinovaný fenykl na Cuaca dolce, který jsem se rozhodla vyzkoušet.

 Suroviny:
2 středně velké fenykly
4 lžíce strouhanky
1/2 citronu
4 lžíce parmazánu
olivový olej

Postup je jednoduchý. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až voda začne vřít, vymačkejte do ní šťávu z 1 citronu a poté do vody vhoďte na lístky naloupaný a omytý fenykl. Povařte jen krátce (La Cuoca píše 2 min, ale to se mi zdálo málo a nechala jsem lístky vařit 5 minut). Poté fenykl sceďte, listy položte do pekáčku, osolte, posypte parmazánem, strouhankou a nakonec hojně zakápněte olivovým olejem. To celé dejte na 25 minut zapéci na 180°C.

Já jsem jako přílohu zvolila bramborovou kaši a byla to dobrá volba.

Moje hodnocení:
Fenykl. Jsem moc ráda, že jsem jej ochutnala, ale nejspíš nebude patřit mezi mé oblíbené potraviny, které bych zařazovala do jídelníčku častěji. Chuťově je výborný, lehce nasládlý, s parmazánovou strouhankou opravdu dobrý, jen na mě moc silné fenyklové aroma ;-).
Ale pokud máte rádi fenykl, tak určitě ochutnejte!!!

2 komentáře:

  1. Nikdy jsem fenykl neměla a ani nevím, kde se dá sehnat... ale vypadá to opravdu lákavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani fenykl mají v každém supermarketu :-) teď v zimě je fakt všude :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...