Dneska mám pro Vás receptík na rychlou, dobrou a relativně dietní večeři.
Připravte si (2 porce):
libanonský chléb (na 1 porci 2 placky)
ghee (přepuštěné máslo, postup ZDE)
olivový olej
3 stroužky česneku
1 čerstvá chilly paprička
1 červená cibule
1 červená paprika
nakládaná kukuřice
rajčatový protlak
1 plechovka tuňáka
bylinky - oregáno, bazalku
parmazán
Na pánvi rozehřejte olivový olej, do něj vhoďte osmažit na plátky nakrájený česnek a nadrobnou nakrájenou chilly. Po chvilce, až paprička i česnek pustí aroma, přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a zalijte protlakem, poté přidejte bylinky a asi 5 minut duste.
Nakonec přidejte kukuřici a tuňáka a nechte prohřát.
Mezitím si v rozpálené troubě nahřejte placky potřené ghí. Poté stačí jen naservírovat - placky přeložte napůl, naplňte směsí a hojně posypte strouhaným sýrem (např. parmazán).
Dobrou chuť :-)
Láska k vaření a dobrému jídlu mě provází už od dětství. Jako malá jsem strašně ráda pomáhala mamce s pečením vánočního cukroví a snad od devíti let jsem pekla, vařila a kuchtila dobrůtky. Mám dva sny týkající se vaření. První velký sen je otevřít si jednou svou malou cukrárnu. Mým druhým snem bylo založit si blog o vaření a jídle. Tento sen jsem si nyní rozhodla splnit. Vítejte u mě v kuchyni. Přeji Vám dobrou chuť! Leňulka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
To vypadá luxusně, hned bych si to dal :) To je libanonský chléb a ne tortila?
OdpovědětVymazatano, libanonský chleba. u nás vyrábí např. Penam :-)
OdpovědětVymazatTak libanonsky chlieb som este nejedla asi som sa s nim nejako nestretla. Ta tuniakovo-zeleninova zmes vyzera hriesne dobre, tu by som tuti zvladla bez problemov:)
OdpovědětVymazatCo mi to dělááš?! Víš jakou na to mám te%d chuť? :D Úžasný prostě!
OdpovědětVymazat